Economia

turisme

Cadaqués serà l'escenari de la Gala Internacional del Surrealisme

La població de la Costa Brava serà la seu de Sensorium, un conjunt d'activitats artístiques contemporànies que reuniran creadors locals i internacionals

Visites “sensorials” al paratge de Tudela, rutes pel territori de Dalí, exposicions artístiques contemporànies al passeig de Cadaqués i a les galeries de la població, visites als museus, menús especials de caire surrealista als restaurants, mercats d'objectes de segona mà i “realment surrealistes”, activitats teatrals i musicals... Aquests són alguns dels exemples del que serà Sensorium, la primera Gala Internacional del Surrealisme, que se celebrarà el cap de setmana que ve a Cadaqués i que ahir va ser presentada a Girona amb l'alcalde de la població, Joan Figueras; el director del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, Ramon Ramos, i el promotor de l'esdeveniment i representant de l'empresa italiana Immaginae Creative Communication, Alex Pumpo.

Els organitzadors calculen que, com a mínim, dues mil persones ompliran aquell cap de setmana el centre de Cadaqués per gaudir d'alguna de les diverses activitats artístiques que s'hi faran. Quant als visitants, se n'esperen nombrosos de provinents de l'estranger, motiu pel qual s'han previst llançadores entre l'aeroport de Girona i Cadaqués.

“Es tracta d'un fet molt vinculat al territori”, insistien des de l'organització. Ramon Ramos insistia també que es tracta d'un projecte “completament nou”, que s'espera que esdevingui “un dels futurs referents de la Costa Brava”. També l'alcalde de Cadaqués va destacar que es tracta d'un acte cultural més dels que es fan en aquesta població, però que és el primer que estableix aquesta relació tan directa amb el surrealisme: “I no hi ha lloc millor que Cadaqués, bressol de la cultura contemporània i surrealista”, va afegir l'alcalde.

LA FRASE

Esperem que sigui un dels futurs referents de la Costa Brava
Ramon Ramos
director del patronat de turisme costa brava girona

LA DATA

21.09.13
Comença
la Gala Internacional del Surrealisme a Cadaqués, que s'allargarà fins l'endemà.

Rerefons solidari

L'acte més destacat de Sensorium és la Liquid Desires Party, que se celebrarà a la villa Ses Vistes –el propietari de la qual, Joan Castellà, es va mostrar ahir orgullós de cedir aquest espai–, on s'han convidat 200 persones per gaudir d'una vetllada gastronòmica i artística amb rerefons solidari. Segons va explicar l'alcalde, s'ha acordat amb els organitzadors que una part del que es col·lecti en la gala anirà destinat a un fons comú per ajudar a reparar la torre de les Creus, de Cadaqués. En aquesta gala hi ha prevista l'assistència de persones vinculades a l'art contemporani com ara directors de cinema que presentaran treballs sobre el territori, pintors com ara Quim Hereu, directors de màrqueting d'empreses del món de la moda, gent de l'escola Elisava i artistes del col·lectiu Drap-Art.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.