Economia

habitatge

La PAH ocupa la seu de l'Agència Catalana de l'Habitatge pel bloc de Salt

Un centenar de membres de diverses plataformes d'afectats per la hipoteca exigeixen al govern que negociï amb la Sareb per evitar el desallotjament

Un centenar de membres de diverses plataformes d'afectats per la hipoteca van ocupar ahir al matí la seu de l'Agència Catalana de l'Habitatge a Barcelona per exigir que el govern català faci de mediador amb la Sareb i s'eviti el desallotjament del bloc de Salt, previst pel 16 d'octubre, on viuen 16 famílies.

Representants de la PAH van reunir-se llavors amb el secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, a qui van transmetre les seves demandes.

Segons el secretari d'Habitatge, el govern fa una desena de dies que va sol·licitar informació a la Sareb sobre el cas de Salt i a hores d'ara encara s'està pendent d'una resposta. “S'hi ha de trobar una solució”, afirmava Sala, que insisteix que el paper de la Generalitat no és el de fer de mediador, sinó el de garantir l'allotjament a les persones. “No comparteixo una ocupació il·legal, però tampoc no comparteixo que habitatges de la Sareb o d'altres entitats bancàries faci dos o tres anys que estiguin buits”, hi afegia. Segons Sala, es treballa amb entitats financeres pel lloguer social.

Des de la PAH de Girona, s'insisteix que és necessari que el govern català s'impliqui en el cas de manera més activa i que pressioni la Sareb i el Partit Popular perquè es destinin part dels pisos d'aquest banc al lloguer social.

Suport dels bombers

D'altra banda, la PAH de Girona ha anunciat que diversos comitès dels bombers de les comarques gironines els han mostrat el seu suport i els han comunicat que el 16 d'octubre els ajudaran a aturar el desnonament. Segons Afuera, és el primer col·lectiu professional que ha pres posició en aquest sentit, tot i que han rebut nombroses mostres de suport d'altres entitats, col·lectius o sindicats.

Ahir, els grups Independents per Salt (IPS) i la CUP de Girona també van fer una crida a la defensa del bloc de Salt i van reivindicar que la PAH pugui participar en les negociacions amb la Sareb anunciades pels consistoris de Salt i Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.