Economia

Reclam perquè Badalona aposti pel sector sanitari

La federació d'empresaris i la Cambra de Comerç es fixen objectius fins al 2020

Ara els lliuraran als partits

Com moltes altres grans ciutats, Badalona va ser objecte d'un procés de desindustrialització que va provocar l'èxode de les grans firmes, o de la immensa majoria d'aquestes. S'apostà, des d'aleshores, per les petites indústries i per potenciar el sector terciari i el turisme com a principal font econòmica de la ciutat. En els últims anys, però, la ciutat no està resultant cap pol d'atracció per a les empreses de nova implantació i els polígons industrials no veuen arribar nous valors. “Darrerament no hi ha empreses que es vulguin implantar a Badalona”, assegura el president de la Federació Empresarial de Badalona (FEB), Josep Maria Puente.

Paral·lelament a la pèrdua de poder industrial, aquest municipi del Barcelonès s'ha consolidat com a ciutat capdavantera pel que fa al sector sanitari, gràcies a l'hospital de Can Ruti (un referent a l'Estat espanyol en el tractament del càncer i del VIH), l'Institut Guttmann, l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut i l'aposta de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras.

Els empresaris de la ciutat, tant la FEB com la Cambra de Comerç, comparteixen la percepció que el futur de l'economia local implica potenciar aquest eix sanitari i demanaran als polítics locals que hi apostin amb més contundència i que tractin el sector de Can Ruti com un nou polígon industrial. La trobada entre els empresaris i els representants de les diverses forces polítiques tindrà lloc el 3 de febrer, al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN). La FEB i la Cambra faran públic el projecte 20-20, que fixa els reptes que, a parer seu, Badalona s'ha de fixar des d'ara fins a l'any 2020 per tal de reactivar el municipi des del punt de vista econòmic. “Necessitem un pla integral, no anar posant pegats”, manté Puente.

En aquest document, segur que no hi faltarà el reclam de les infraestructures que han de millorar la connexió de Badalona amb les ciutats de l'entorn, com ara la nova B-20, una via d'enllaç amb el Vallès que els empresaris no es cansen de reivindicar.

LA DATA

3.2.2015
és el dia
en què els empresaris de Badalona faran públic el document que han redactat amb els reptes fins al 2020.

La fibra òptica arriba a tres polígons

L'Ajuntament de Badalona ha signat un conveni amb Adamo Telecom perquè la connexió de fibra òptica arribi als polígons industrials de Granland, les Guixeres i Montigalà. “La voluntat és que Badalona sigui una ciutat tecnològicament capdavantera”, ha dit l'alcalde, Xavier Garcia Albiol. CiU diu que l'acord “ha estat possible pel desplegament de xarxa que vam impulsar al mandat anterior” i la FEB reclama que la millora, i d'altres, arribin a tots els polígons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia