Salt estrena la primera màquina expenedora de llet de Catalunya

La societat de ramaders de Campllong n'instal·larà una altra a Cassà de la Selva

Els ramaders promotors de la iniciativa van començar ahir de bon matí a instal·lar la màquina expenedora a l'exterior del mercat de Salt, on es va generar força expectació entre la gent que hi anava a comprar. Alguns clients del mercat van interessar-se per la llet, la van voler provar i molts en van comprar. Poc abans de les onze del matí, amb motiu de la roda de premsa de presentació de l'aparell, es van concentrar al lloc més persones. Entre elles l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda; regidors, el coordinador dels Serveis Territorials d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat a Girona, Josep Guix; el conseller Quim Cufí, del Consell del Gironès, així com comerciants del mercat, ramaders i molts periodistes. Les primeres clientes de la màquina expenedora van coincidir a destacar la qualitat de la llet i el preu, que van considerar «raonable». La majoria se n'enduia un litre, però hi va haver qui en va comprar fins i tot quatre litres. La màquina estarà custodiada per una càmera de seguretat.

El president del mercat, Josep Berga, va dir que l'objectiu era donar suport als productors i potenciar la venda de productes frescos i locals a les instal·lacions dintre de la filosofia d'anar innovant. Xavier Codina, promotor de la iniciativa, va destacar la qualitat de la llet, que prové de granges de Campllong, perquè no conté additius i preserva «tota la nata i les proteïnes». La idea, va afegir Codina, és que el consumidor porti l'envàs per dipositar-hi la llet, per tal de contribuir a la reducció de residus.

Quim Cufí va destacar la contribució de la iniciativa al manteniment del paisatge agrari, i Josep Guix va valorar l'aposta perquè suposa acostar el productor al consumidor, a més de ser un exemple per a altres ramaders que vulguin desenvolupar una idea. L'alcaldessa, per la seva part, va considerar que la mesura implica un descobriment per als productors i una iniciativa per als mercats.

Ara el proper pas dels promotors és fer una demostració de la màquina en la Fira de Primavera de Campllong que tindrà lloc dissabte i diumenge que ve, per després instal·lar-ne una a Cassà de la Selva en un espai del parc de l'Estació, davant de l'ajuntament, dimecres vinent. L'empresa no descarta més endavant instal·lar una tercera màquina a l'exterior del mercat de la plaça del Lleó de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.