Economia

EUGÈNIA ARBÓ

ASSOC. HOTELERA SALOU-CAMBRILS-LA PINEDA

“Una part de l'èxit prové de la diversificació dels operadors”

L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, amb 45.000 places a la venda, ha tancat el juliol amb una ocupació del 90%, sis punts superior a l'assolida el mateix mes del 2010 (84%). Els turistes estrangers han representat el 58% d'aquesta ocupació i en destaca el 31% que han suposat els visitants russos, que han duplicat la presència de fa un any (15%) i s'han convertit en el segon mercat: britànics (32%), russos (31%), francesos (14%), i irlandesos i holandesos (5%). El rus és un turista familiar, de llarga estada i interessat en l'oferta de l'entorn. L'empresariat coneix la nova demanda i s'hi ha sabut adaptar amb iniciatives com ara contractar personal que sàpiga rus.

Ha disminuït la presència dels principals mercats, mentre que la del rus s'ha duplicat. Quina ha estat la recepta de l'èxit?

Fa deu anys que treballem en tasques per facilitar l'estada a aquests turistes, com ara la gestió dels visats, i ara n'obtenim el resultat. Una part de l'èxit també prové de la diversificació dels operadors turístics, que abans se centraven en les ciutats de Sant Petersburg i Moscou, i ara fan la promoció en altres regions.

Ha estat tan efectiu per arribar a doblar els resultats?

I fins i tot quadruplicar-los. Un dels operadors turístics que treballa a la Costa Daurada l'any passat va traslladar 20.000 turistes i aquest any ja en portarà 80.000.

Com és el turista rus?

Són visitants de llarga estada, normalment de tres setmanes. El client estatal fa estades de 4,5 dies, de mitjana, i sol reservar a última hora. Tot i així, manté uns bons índexs d'ocupació. Al juliol, per exemple, ha estat del 42%.

El sector s'ha mantingut tot i la crisi.

Tot i que la normativa no ens afavoreix. Esperen que les nostres demandes s'incorporin a la nova llei òmnibus quant a l'agilitat administrativa. Volem un criteri únic; les empreses treballen bé i no ens cal una administració que faci de policia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.