Economia

El tancament d'empreses a Catalunya augmenta aquest juny un 9%

Al juny del 2011 s'han constituït 34 societats mercantils més que al mateix mes de l'any passat

Lleida és l'única demarcació on es redueix el nombre d'empreses que desapareixen

Aquest mes de juny, a Catalunya han desaparegut 191 societats mercantils. Aquesta xifra suposa un increment d'un 9,1% respecte del mateix mes de l'any passat, en què van tancar 175 empreses. Són dades de l'Institut Nacional d'Estadística.

Si s'amplia el període al primer semestre de l'any, les dades també conviden al pessimisme. Mentre que en els primers sis mesos de 2010 van tancar 1.350 empreses, en el mateix període del 2011 van ser 1.413 les societats que van desaparèixer. En aquest cas, l'augment percentual és del 4,6%.

Ara bé, de la mateixa manera que creix el nombre d'empreses que desapareixen, també augmenta el nombre de societats mercantils creades. Al mes de juny del 2011 se n'han constituït 1.299, mentre que al 2010 van ser 1.265.

A la demarcació de Girona, han tancat 305 empreses durant el primer semestre de l'any, cosa que suposa un augment de més de poc més del 30% respecte del mateix període de l'any passat.

A Barcelona, la diferència és especialment significativa si es comparen les dades del mes de juny. Aquest any, s'han dissolt 126 societats, mentre que en el mateix mes de l'any passat ho van fer 103 empreses. L'augment és de més del 22%. En canvi, les dades es relativitzen si es mira el conjunt del semestre. Els primers sis mesos de 2010 van tancar 712 empreses, mentre que en el mateix període de 2011 han estat 769 les que han deixat d'existir. L'increment se situa així en el 8%.

A les terres de Tarragona, a més, s'ha estancat la creació d'empreses. La xifra és lleugerament inferior aquest juny que l'anterior. També es manté el nombre d'empreses que desapareixen. Durant el primer semestre de 2010 van ser 220 les societats que es van dissoldre, mentre que aquest 2011 han estat 218.

Finalment, Lleida és l'únic territori on s'ha reduït la xifra d'empreses que tanquen. Aquest juny han tancat sis empreses, un 65% menys de les que es van dissoldre en el mateix mes del 2010, quan van ser quinze. També són positives les dades si es comparen els semestres. Entre gener i juny, han tancat 121 empreses de Lleida, gairebé un 35% menys de les que es van dissoldre en el mateix període del 2010. Les comarques de Ponent lideren també la creació d'empreses, que aquest juny ha augmentat gairebé un 30% respecte del mateix mes de l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.