Economia

Apartaments i cases rurals arriben a un 90% d'ocupació el mes d'agost

Són dades que serveixen per remuntar les d'un inici de temporada que va ser fluix

Els càmpings van superar els dos milions de pernoctacions al juliol

Els apartaments i les cases rurals gironines han tancat l'agost amb una ocupació de prop del 90%. Segons l'Associació Turisme Rural Girona, el juliol va estar marcat per les poques reserves i el mal temps, però les dades d'aquest agost, amb una ocupació mitjana del 80%, han servit per remuntar les del mes anterior. Els establiments rurals de la costa quasi han aconseguit el ple absolut i les cases de les comarques de la Selva, l'Alt i el Baix Empordà han registrat ocupacions d'entre el 90% i el 95%, superior al juliol, en què la mitjana va ser del 70%. Les comarques que han rebut menys turistes són les pirinenques: la Cerdanya i el Ripollès han saldat l'agost amb una ocupació del 60%, gairebé el doble que durant el juliol, en què va ser del 35%. Per la seva banda, Josep Comaposada, president de l'Associació Turística d'Apartaments de les comarques gironines, insisteix que l'agost haurà estat un mes “decent” i que es tancarà amb una ocupació superior al 90%.

Ahir, l'Instituto Nacional de Estadística (INE) va publicar dades d'ocupació del mes de juliol en apartaments turístics, cases rurals i càmpings, i es detecta un augment del nombre de pernoctacions en la majoria d'aquests establiments de les comarques gironines en comparació del juliol de l'any passat. Aquest increment destaca especialment en el cas dels allotjaments rurals, en què les xifres per ocupació han caigut un 14,70% a les comarques gironines i les pernoctacions, per contra, han pujat un 15,5%. Un factor destacable en aquest cas és la davallada de l'11,7% de les pernoctacions pel que fa a visitants procedents de l'Estat i, en canvi, l'increment d'un 85% del nombre de turistes estrangers. Pel que fa a pernoctacions en apartaments turístics, l'increment és d'un 3,75%.

A part, malgrat que l'Associació de Càmpings de Girona vol esperar a fer un balanç de la temporada, l'INE constata que els càmpings de la Costa Brava són els preferits de l'Estat i que al juliol hi va haver 1,9 milions de pernoctacions. Al conjunt de la demarcació es van superar els dos milions.

Progressió a la Catalunya del Nord

Amb 162.600 pernoctacions el mes de juny, l'activitat hotelera de la Catalunya del Nord va créixer un 5,8% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons indiquen les últimes dades de l'INSEE (institut d'estadístiques francès). Al conjunt de la regió del Llenguadoc-Rosselló, la progressió en relació amb l'any passat és d'un 9,5%, els millors resultats dels últims cinc anys, davant de la mitjana francesa, en què el nombre de pernoctacions puja un 7%, o de regions turístiques franceses com ara la Provença i la Costa Blava, on creix un 9%, o Còrsega, on només augmenta un 2%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.