Economia

Compromís per Paterna denuncia una nova agressió als serveis públics

La coalició denúncia el acomiadament de treballadors encarregats del manteniment de jardins e instal.lacions esportives, neteja d'edificis municipals i del servei de benestar social

Compromís denuncia que L'Ajuntament de Paterna farà efectiu l'acomiadament de 27 treballadors de GESPA. La Coalició manifesta que “davant les últimes informacions sobre acomiadaments a l'empresa municipal Gestión y Servicios Paterna (Gespa), l'Ajuntament, evita fer un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) legal, al acomiadar a un percentatge de treballadors inferior al que marca la llei”.

El regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, explica que “aquesta situació es pot qualificar de kafkiana, ja que, al acomiadar sense cap preavís als treballadors afectats, l'ajuntament haurà d'indemnitzar-los. Situació que no s'entén quan, des del mateix consistori, justifiquen els retalls laborals per estalviar, i ara, només per les preses al no avisar als treballadors 15 dies abans, hauran d'indemnitzar-los amb prop de 20.000 euros, tal i com assenyalen des dels sindicats”.

El regidor subratlla a més, que “es desconeixen els criteris a l'hora de triar els treballadors acomiadats. No sabem si s'ha fet una valoració professional de les persones afectades i de les repercussions que poden tindre els acomiadaments sobre la qualitat dels serveis”.

Per als regidors d'aquesta coalició econacionalista, la situació “és un despropòsit absolut”. Una situació que ve marcada per la gestió irresponsable de l'alcalde en Gespa, amb una política insostenible on l'enxufisme, les contractacions a dit i el malbaratament han estat la tònica durant els últims quatre anys. Des de la creació de la Gespa, l'alcalde ha dit que aquesta empresa tenia superàvit, i ha alardejat de la seua bona gestió. Ara es pot comprovar que no ha sigut així, i és ara, després de les eleccions i amb el mes inhàbil d'agost al mig, quan es planteja la reducció de les encomanes de Gespa que comportarà l'acomiadament de 27 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.