Economia

Els hotels de Girona critiquen l'excés d'oferta

Diuen que els establiments han abaixat un 20% el preu de les habitacions però que aquest estiu només han omplert deu dies

Pronostiquen que a part del Fornells Park més hotels tancaran

El sector hoteler de Girona continua queixant-se que hi ha un excés d'oferta hotelera a la ciutat. I la prova, segons va dir ahir el president de l'Associació d'Hotelers de Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, és el tancament de l'hotel Fornells Park. “I n'hi ha algun altre que s'aguanta d'un fil, i que ha passat de vint treballadors a sis en poc temps per mirar de tirar endavant”, segons Nicolazzi.

Per atreure clients, els hotelers de Girona han abaixat un 20% el preu mitjà d'una habitació. Tot i així, segons el president de l'associació, els hotels de Girona aquest estiu no han omplert –aquest any només han fet el ple deu dies del mes d'agost– i a partir d'ara “la situació empitjorarà”. A més, la retirada de vols de la companyia Ryanair “també ha perjudicat els hotels de la ciutat”.

Per promocionar la ciutat de Girona, fer que deixi de ser “un lloc de visita per un dia” i aconseguir estades tant a l'estiu com a l'hivern, s'està creant el que de moment s'anomena patronat –encara no té nom jurídic–. Aquest ens serà gestionat tant pel sector privat com per l'Ajuntament, i tindrà com a objectiu potenciar el turisme a la ciutat. “En aquesta espècie de patronat hi aniran a parar els diners que l'Ajuntament destinava a turisme i en la part privada tant els hotelers com els comerciants també hi faran aportacions econòmiques”, va dir.

Que el sector viu moments difícils també ho va confirmar Joan Pellicer, director de l'hotel de quatre estrelles Gran Ultònia de Girona. Per Pellicer, l'única sortida del sector és reinventar-se i oferir qualitat.

L'excés d'oferta a la ciutat és, per Pellicer, un problema greu. “Quan els antics governants de la ciutat parlaven que a Girona hi mancaven hotels, no tenien en compte els establiments hotelers que envolten la ciutat”, va dir. El negoci hoteler a Girona, sempre segons Pellicer, no ha crescut, i en canvi “l'oferta de llits s'ha triplicat en només dos anys”. “Això vol dir que no hi ha negoci per a tothom i que molts hauran de tancar”, va sentenciar. Pellicer critica la retirada de vols de Ryanair a Girona i demana a l'administració que faci públic quin contracte es va fer amb Ryanair, perquè “la companyia ha incomplert el contracte abans que s'acabés”.

Nova habitació de l'amor al Llegendes de Girona

Renovar-se o morir. Aquesta és la filosofia de l'hotel de quatre estrelles Llegendes de Girona. Per això, i aprofitant l'èxit de l'habitació Eros, especialment dissenyada per practicar el sexe tàntric, els seus propietaris han decidit fer un pas més i obrir la suite Margarita Bonita. A la suite no hi falta absolutament res i la decoració està pensada per disfrutar de les sensacions. Destaca el llit que es mou –té tres posicions–, i evidentment no hi podia faltar el sofà que permet una gran varietat de postures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.