Economia

gastronomia

Accent femení a la Mostra del Vi de l'Empordà

La sommelier Montse Velasco, premi Nas d'Or 2011, és la primera dona a fer el pregó

Trenta-dos expositors participen a la fira, que es clou diumenge

“Un fet que moltes vegades queda oblidat és que a l'Empordà es va començar la cultura del vi i de la vinya de la mà de la més important colònia grega d'Empúries”. Són paraules de la sommelier i Nas d'Or 2011, Montse Velasco, que ahir es va convertir en la primera dona que fa el pregó de la Mostra del Vi de l'Empordà, que es pot visitar a la Rambla de Figueres. Enguany se celebra la vint-i-setena edició d'aquesta iniciativa a través de la qual es posa en valor l'oferta vinícola de la denominació d'origen Empordà.

Un valor que va destacar Velasco en el seu pregó: “quan proposo un vi empordanès als clients i amics de La Cuina del Guinardó, aquest petit establiment familiar que m'ha fet arribar a ser aquí, noto un interès inicial que després es confirma, amb el tast del vi, en un resultat d'èxit”. La sommelier va afegir que els vins de l'Empordà “ofereixen autenticitat per la combinació de les vinyes de més de 30 anys amb la millora i renovació de les tècniques vinícoles i l'ajuda de la tramuntana”.

La mostra va obrir ahir les portes i es clourà el proper diumenge, coincidint amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. En total, es posaran a la venda 6.500 jocs de tiquets a un preu de vuit euros. Cada joc de tiquets permetrà realitzar sis degustacions de vins o caves i set productes d'alimentació que ofereixen els diversos expositors.

LA XIFRA

6.500
jocs de tiquets
es posaran a la venda a un preu de vuit euros. Cada joc de tiquets permetrà fer 13 degustacions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.