Economia

Els parcs aquàtics tanquen l'estiu

Diversió aquàtica

Les comarques gironines disposen de tres parcs aquàtics que, en total, destinen més de 34.000 metres quadrats al lleure vinculat amb l'aigua

Les males condicions climatològiques del juliol han perjudicat l'ocupació d'uns recintes que només obren durant la temporada d'estiu

Dia integral.L'entrada en un parc aquàtic permet gaudir de tot un dia de lleure i diversió

Més de 34 hectàrees destinades a la diversió al voltant de l'aigua, una quantitat d'aigua difícil de mesurar que es mou per tot de circuits i és present a totes bandes. Onades més altes, més baixes, que peten als laterals o al mig, tobogans amb sensors de velocitat i dels més grans d'Europa, muntanyes russes d'aigua... Els tres parcs aquàtics instal·lats a les comarques gironines ofereixen, cada estiu, espais que garanteixen emocions durant hores en un entorn, que, en plena calor, es presenten com uns oasis d'aigua. “El que jo destacaria és el fet que es pugui venir a passar un dia integral de lleure”, explica el director de Waterworld a Lloret de Mar i Aquadiver a Platja d'Aro, Julià López-Arenas, de Parcs Aquàtics de la Costa Brava. La directora comercial de l'Aquabrava de Roses, Maribel López, destaca “la molta presència de vegetació”; “no és només sentir-se en un parc aquàtic, sinó també en un jardí”, afegeix.

La temporada estiuenca s'acaba i enguany, tots tres recintes han patit les conseqüències d'un juliol plujós i de mal temps. La climatologia és un factor fonamental pels parcs aquàtics que anima o dissuadeix els clients. El complicat juliol va deixar pas a un agost calorós i de sol, per tant, correcte pel que fa a l'ocupació als parcs. “L'agost ha estat bé”, “habitual”, “amb una ocupació normal”, expliquen els dos directors que auguren que si al juliol hagués fet bon temps, la temporada s'hauria salvat. La crisi econòmica també ha fet, explica López-Arenas, que s'hagi notat un augment de l'ús de les zones de pícnic dins els seus recintes. “Potser la despesa interna ha minvat una mica, a favor de les zones de pícnic”, assegura el director dels parcs de Lloret i Platja d'Aro, “però això no és un inconvenient, nosaltres afavorim i impulsem l'ús d'aquestes zones”, afegeix López-Arenas.

Fundat el 1985, Waterworld ocupa 140.000 metres quadrats i és el més antic dels tres parcs aquàtics que hi ha a les demarcacions gironines i, segons explica el seu director, tant aquest establiment com el de Platja d'Aro tenen una clientela intergeneracional i de tipologia variada. Preguntat sobre quines creu que són les atraccions estel·lars dels dos recintes, López-Arenas assenyala la Watermountain, “una muntanya russa única al continent”; i l'X-tream Mountain, en el cas del parc de Lloret, i l'Splash Mountain, una de les muntanyes russes aquàtiques més grans del món, en el parc d'Aquadiver, recinte que engloba 84.000 metres quadrats.

El director dels dos recintes no pot concretar el volum total d'aigua que es mou en els dos parcs, però insisteix que se'n fa un ús molt eficient i que sempre es tracta de la mateixa aigua, que es reutilitza havent-la depurat i tractat prèviament. “ Es tracta de circuits tancats”, puntualitza López-Arenas. A més de l'aigua servida per les companyies, aquests dos parcs disposen d'un total de tres pous autoritzats.

En el cas d'Aquabrava, a Roses, la directora comercial en destaca la piscina d'onades com una de les atraccions de més èxit: “és la més gran d'Europa”. Aquesta piscina d'una extensió semblant a un camp de futbol, explica Maribel López, té un “aire tropical” amb aigües transparents, platges de sorra daurada i una zona de llacunes. És en piscines com aquesta on les onades són la màxima atracció dels visitants i, és en funció de l'usuari que hi ha en cada moment a la piscina, que es programen un tipus d'onades o unes altres. “Per als més petits, posem onades més suaus i si són més grans, més atrevides”, diu a tall d'exemple López. A banda d'aquesta piscina, la directora comercial també destaca l'atracció inaugurada aquest estiu, l'Octospeed, amb vuit carrils i sensor de velocitat. Obert des del 1987, Aquabrava té una superfície total de 12 hectàrees i la seva, és una “clientela fidel” procedent de diversos indrets, però, segons López, el principal usuari són estrangers que estan de vacances a la zona i que durant la mateixa temporada repeteixen més d'un dia.

Circuits tancats d'aigua
Els parcs aquàtics mouen molta quantitat d'aigua que en la majoria dels casos sempre és la mateixa després de ser tractada.
1985
Any
en què es va obrir el primer parc aquàtic de les comarques gironines.
215
metres
té el tobogan Rafting River.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.