Economia

Toxo demana que s'esmeni la reforma del mercat laboral

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va demanar ahir al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que abans de plegar “motivi” el seu govern per tirar endavant la iniciativa legislativa popular (ILP) que els sindicats han presentat per corregir l'actual reforma laboral. En un acte celebrat a la plaça de toros de Vistalegre, amb 20.000 delegats sindicals, Toxo va reclamar aquest “penúltim esforç”, i va instar l'actual president i el PP perquè facin un altre esforç per la ciutadania i diguin què passarà l'any que ve amb les pensions. Toxo va exigir que s'incrementin en funció de l'IPC, tal com estableix la llei.

Toxo també va criticar que tant el PP com el PSOE s'hagin posat d'acord per reformar la Constitució amb l'obligatorietat d'un sostre de despesa, i els va acusar d'obrir una “escletxa” que alguns aprofiten per aplicar polítiques de retallades en la sanitat pública catalana o en l'educació a Madrid. Segons el líder sindical, la situació “és complicada i negar-ho seria d'idiotes”, però com a alternativa va proposar un pacte de rendes que moderi els salaris i els beneficis empresarials, un pacte que ha d'incloure una reforma fiscal profunda, la restauració del crèdit a famílies i empreses, la potenciació de l'ocupació juvenil i la defensa dels serveis públics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.