Economia

turisme

El pla turístic de Blanes, Lloret i Tossa, abans del 20-N

Els alcaldes de les tres poblacions van signar ahir el protocol de col·laboració per accedir al pla de requalificació de destinacions turístiques madures, que volen assegurar abans de les eleccions

Els alcaldes de Blanes, Lloret de Mar i l'alcaldessa de Tossa, Josep Marigó (PSC), Romà Codina (CiU) i Gisela Saladich (TU), respectivament, van refermar ahir a Blanes el compromís d'accedir al pla de reconversió de les destinacions turístiques madures, que promou la secretaria de Turisme de l'Estat, i a més, va quedar clar que tenen pressa.

Romà Codina va remarcar que cal “espavilar-se” per aconseguir una resposta abans del 20-N, “atès que quan hi ha campanya queda tot aturat”, i ahir mateix tenia intenció de trucar a la Generalitat. Marigó va destacar que els tres municipis (que formen el pla que es coneix com de la Costa Brava sud) són els que estan “més ben posicionats” per aconseguir el pla, que ha de representar una injecció econòmica per poder endegar projectes que posin al dia els actius turístics i econòmics dels tres municipis.

La secretaria concedeix un pla a cada comunitat autònoma, i a Catalunya també havien mostrat interès pel pla Calella i Malgrat (Maresme), i Palamós i Platja d'Aro, al Baix Empordà. “Verbalment, de moment, tenim el suport de les administracions”, va destacar l'alcalde de Blanes. Gisela Saladich, per la seva banda, va comentar que Tossa és “el petit” d'aquesta “gran macroestructura”, però que són “la cirereta” de la zona.

Marigó va dir que la zona de Blanes, Lloret i Tossa està a cavall de dos grans marques turístiques: Barcelona i la Costa Brava, i que la suma d'esforços dels tres municipis els donarà més força per exigir que les infraestructures s'hi adeqüin. De fet, la mala connexió per carretera és un dels punts febles de Blanes i Lloret, ja que malgrat que Blanes està més a prop de la C-32, continua sent necessària una millora de la connexió per carretera des de Barcelona i des de l'aeroport de Girona.

L'empresa ALS, que elabora l'informe de la Costa Brava sud, ha constatat que la capacitat hotelera de Lloret representa una tercera part de la que té Cuba i de les pernoctacions d'hotel de Croàcia. I si s'hi afegeix Blanes i Tossa, s'arriba gairebé a la meitat de la capacitat hotelera de l'illa caribenya.

Pel que fa a Blanes, la “dignificació” de la zona dels Pins és una assignatura pendent. Segons ALS, la zona turística queda molt separada del centre urbà i l'avinguda Vila de Madrid, que concentra moltes botigues a l'estiu, queda apagada quan passa la temporada turística. Per ALS, també es pot potenciar la zona com una destinació “cardioprotegida”, atès que la demarcació de Girona és pionera a l'Estat a l'hora de posar desfibril·ladors.

LA DADA

42%
La capacitat hotelera
de Lloret, Blanes i Tossa és gairebé la meitat de la de Cuba.

LA XIFRA

20.000
euros
és el cost del projecte, que elabora l'empresa Advanced Leisure Services.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.