Economia

L'Estat es queda amb el 100% d'Unnim i el 90% de CatalunyaCaixa

El governador del Banc d'Espanya anuncia la fi de la recapitalització de les caixes

El Fons de Reestructuració Ordenada ha aportat un total de 7.551 milions d'euros

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñez, ha anunciat aquest divendres que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) es queda amb el 100% del capital d'Unnim i el 90% de CatalunyaCaixa.

També ha anunciat que es queda amb el 93% de Nova Caixa Galícia i que al Banc Mare Nostrum (BMN) i Liberbank se'ls ha concedit un ajornament de 25 dies per ultimar l'entrada d'inversors privats.

El procés de recapitalització del sistema financer espanyol ha costat, segons ha explicat el governador del Banc d'Espanya, un total de 7.551 milions d'euros.

A més de percebre fons públics, el sector ha captat fons privats per un import de 5.838 milions d'euros per complir les exigències de capital, cosa que eleva a 13.389 milions el cost total de reestructuració.

“Avui, 30 de setembre, s'ha completat el procés, s'ha complert el calendari exigit i totes les entitats compleixen amb el nivell exigit”, ha apuntat en roda de premsa Ordoñez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.