Economia

Goldman Sachs preveu que l'Estat espanyol tornarà a entrar en recessió el 2012

El banc d'inversió estima que l'economia espanyola caurà dues dècimes en l'últim trimestre de 2011

L'entitat nord-americana creu que l'Eurozona entrarà en un “suau recessió” el març de 2012

El banc d'inversió Goldman Sachs preveu que l'economia espanyola caigui dues dècimes en l'últim trimestre de 2011 i es contregui un altre 0,2 % en el primer de 2012, de manera que entraria de nou en recessió després de dos trimestres consecutius de caigudes.

En el seu últim informe sobre perspectives per a Europa, l'entitat nord-americana també preveu que la zona de l'euro entri en “suau recessió” el març de 2012, després de dos trimestres seguits amb caigudes del 0,1%. Tot i aquestes previsions negatives per a l'Eurozona, Goldman Sachs espera un avanç de l'economia del 0,1% per a finals del 2012.

Per contra, el banc estima que Espanya acabarà l'any amb una caiguda de l'economia del 0,4%, enfront de la previsió del govern espanyol que ha calculat un creixement del 2,3%.

D'acord amb les projeccions de l'entitat, Alemanya, França i Itàlia també entraran en recessió al mateix temps, encara que només Itàlia acabarà el 2012 amb un retrocés econòmic del 0,4%.

Goldman Sachs ha justificat la modificació a la baixa de les seves previsions per l'increment de les tensions financeres en els mercats europeus, que creu que persistiran el pròxim any mentre no s'avanci en mesures concretes per ampliar la governança de l'euro i resoldre els problemes estructurals de la zona.

Per això, ha assegurat que les seves projeccions podrien modificar si canvien aquestes circumstàncies, ja que creu que si a Brussel·les, París o Berlín es prenen decisions ràpides sobre el futur de l'euro als mercats recuperarien la confiança, amb l'efecte positiu que això suposaria sobre l'economia real.

En qualsevol cas, augura que la recessió serà lleu a la zona del euro, ja que Alemanya i França tornaran a créixer en el segon trimestre del 2012, ja que el seu deute sobirà no pateix els atacs del mercat com els països perifèrics i els comptes de les seves empreses segueixen mostrant fortalesa.

Així mateix assenyala que el paper jugat durant la crisi pel sector immobiliari i el financer en països com Espanya, també determinarà les diferents velocitats en la sortida de la recessió entre els països centrals i els perifèrics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.