Economia

Uns 3.500 joves gironins aprenen a consumir

L'Escola del Consum s'instal·la per primera vegada a la ciutat de Girona

Els tallers duren dos mesos i acullen alumnes d'educació primària de la demarcació

Proporcionar als joves prou eines perquè puguin construir el seu model de consum des d'una perspectiva activa, reflexiva i autònoma és l'objectiu de l'Escola del Consum de Catalunya (ECC) que per primera vegada s'instal·la a la ciutat de Girona. Enguany arriba a 3.500 alumnes d'educació primària del Gironès, Alt Empordà, Baix Empordà, la Selva i la Garrotxa, i es fa els mesos d'octubre i novembre.

El director de l'Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, va visitar ahir la seu itinerant de Girona que s'ha instal·lat a la Casa de Cultura. Els tallers que ja han començat s'han programat conjuntament entre representants de les escoles de tot Catalunya i l'Agència del Consum. Destaquen tallers com ara Què em poso aquest matí? La roba i els criteris de compra, un taller amb el qual s'identifiquen els factors que influeixen a l'hora d'escollir tots els productes necessaris per a la vida diària, o Quines regles té el consum? Drets i deures en el món del consum, i Missatges o missatgers? La publicitat a la vida quotidiana.

LA FRASE

Els tallers s'han programat conjuntament entre les escoles i l'Agència Catalana del Consum
Alfons Conesa
Director de l'agència catalana deL consum

Quatre anys i 8.000 alumnes

L'ECC va començar l'activitat l'any 2003 i durant els dos primers anys va impartir els tallers des de la seu central situada a Barcelona. Ara fa quatre anys va arribar per primera vegada a les comarques gironines i es feia a Salt. Fins ara, uns 8.000 alumnes de centres escolars de la demarcació de Girona ja han participat en els tallers de l'Escola del Consum. En total a Catalunya hi han participat 95.010 alumnes, dels quals un 70% són de la demarcació de Barcelona i el 30%, de la resta de Catalunya.

Aquest curs escolar, la seu itinerant de l'ECC visitarà també els municipis de Berga, Tarragona, Tortosa i Lleida.

En el cas dels alumnes d'educació secundària faran els tallers a cadascuna de les seus de l'ECC. Pel que fa als d'educació primària, l'equip educatiu de l'Escola es desplaçarà als centres escolars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.