Economia

turisme

El mal estat de s'Abanell fa témer pel turisme a Blanes

Hostaleria i càmpings reclamaran avui a Costes de la Generalitat una solució definitiva a la falta de sorra

Els presidents de l'Associació d'Hostaleria i dels càmpings de Blanes, Enric Portas i Joaquim Rabassa, respectivament, preveuen reunir-se avui amb la direcció de Costes de la Generalitat per reclamar una solució definitiva a la fugida de la sorra de la platja de s'Abanell. Segons va explicar ahir Portas, la situació és molt crítica i es veuen obligats a demanar auxili no només a l'Ajuntament -ja han entrat un escrit demanant l'aportació urgent de sorra de cares a la pròxima temporada turística- sinó a altres administracions.

“Aquest any la meitat de la zona de s'Abanell ja no té platja, només roques, l'aigua ha anat avançant i la situació és cada cop més greu”, adverteix Portas, que demana “auxili” en nom de les dues associacions. La situació és tan greu, que segons Portas, ja hi ha agències que han amenaçat de no tornar l'any vinent si no millora la façana marítima dels càmpings. “És una situació extrema, perilla el turisme de cares a l'any vinent”, assegura Portas. El president de l'Associació d'Hostaleria creu que fins ara ha faltat voluntat política per fer front al problema, tant ara com en el govern anterior. “Sempre que parlem de la sorra ens parlen del passeig, i déu sap quan el faran. Si l'Ajuntament no agafa la bandera, no farem res”, diu Portas.

L'alcalde, Josep Marigó, va coincidir ahir que cal buscar una solució definitiva, i que l'Ajuntament es farà el que calgui. “Entenc que estiguin preocupats, jo també ho estic”, va dir.

LA FRASE

Sempre que parlem de la sorra ens parlen del passeig, i Déu sap quan el faran
Enric Portas
President de l'Associació d'Hostaleria de Blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.