Economia

Els sindicats inicien la “tardor calenta” amb poca resposta

Menys de 5.000 persones en la manifestació amb motiu del Dia del Treball Digne

CCOO demana un pacte per l'ocupació

Els sindicats majoritaris havien anunciat una “tardor calenta” per la defensa dels treballadors i també dels serveis socials, però l'inici no ha estat tan calent com haurien volgut. Amb motiu del Dia del Treball Digne, ahir van celebrar la primera manifestació unitària de la tardor, posterior a les últimes mesures de reforma laboral, i que no serà l'última. En un clima de múltiples i diàries mobilitzacions –a la sanitat, a l'educació, dels “indignats”–, el seguiment de la protesta dels sindicats ha baixat respecte a les convocatòries d'abans de l'estiu, i amb prou feines van arribar a 5.000 manifestants –15.000 segons CCOO, la UGT i la USOC.

“El que no serveix per res és no sortir al carrer, conformar-nos. Amb una mobilització contundent podrem aturar part de les mesures que els governs volen fer”, va dir Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya. “I això anirà creixent”, hi va afegir, perquè preveu que les retallades aniran a més. També va referir-se als últims canvis en la normativa laboral, que permeten encadenar contractes temporals sense límit: “La precarietat no generarà treball. La reforma laboral no n'ha generat”. Joan Carles Gallego, líder de CCOO de Catalunya, va dir que “hi ha alternatives”, i va proposar al govern i els agents socials i econòmics un pacte per l'ocupació “per abordar quines polítiques cal fer, com ara més inversió en R+D, reforma fiscal i financera, etc., per una sortida de la crisi social i solidària”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.