Economia

comerç

El mercat de Lloret, també per als turistes

L'àrea de Comerç estudia projectes per revitalitzar-lo i hi canviarà l'enllumenat

El mercat de Lloret de Mar renovarà la il·luminació com a primer pas per fer un canvi d'imatge i endegar un projecte de dinamització. El pressupost del canvi de l'enllumenat (uns 9.000 euros) es va conèixer en l'últim ple, ja que formava part de la modificació de crèdit. El regidor de Comerç, Jordi Orobitg, va dir que fa un temps que s'estan estudiant projectes per dinamitzar el mercat, i que la idea és que en un futur proper es converteixi en un atractiu turístic més.

Els 9.028 euros són per a l'adquisició de 186 làmpades de baix consum que han de substituir l'enllumenat actual de les parades i afegir-ne als passadissos, que no tenen prou llum. Una de les possibilitats que es valora és que es pugui introduir oferta culinària associada a les parades, com es fa en altres mercats.

Un inconvenient que planteja el mercat és que la superfície és força limitada, de manera que és probable que quan la caserna de policia es traslladi (està previst que el 19 de març comencin les obres), el mercat ampliï la seva superfície.

El mercat és dels anys setanta: des de llavors no s'hi ha fet cap reforma destacable i només s'hi han fet tasques de manteniment. La planta del mercat on hi ha les parades té una superfície aproximada de 500m² sense comptar els altells i les dues plantes d'aparcament. Una de les deficiències més evidents i urgents de solucionar era la manca d'il·luminació, i fa poc l'Ajuntament va netejar les claraboies. “Quedava molt fosc perquè l'estructura no té gaires obertures”, explica Orobitg. Pel que fa a la il·luminació nova, s'ha arribat a un acord perquè el cost del material vagi a càrrec de l'Ajuntament i els comerciants es faran càrrec de la instal·lació. La previsió és que de cara al Nadal ja s'hagi canviat tot l'enllumenat.

Actualment el mercat té capacitat per a 63 parades, però prop del 15% estan tancades. Gairebé totes són d'alimentació, i una és dels pescadors de Lloret. El mercat obre cada dia als matins de dilluns a dissabte i, a les tardes, de divendres i dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.