Economia

El Senat dels EUA aprova la polèmica llei “antixinesa”

El Senat nord-americà ha aprovat la proposta de llei amb què es vol castigar la Xina pel fet de mantenir el iuan devaluat. Pequín ha respost que l'administració d'Obama està buscant un cap de turc pels problemes de l'economia nord-americana amb vista a les eleccions de l'any vinent. La llei, si s'aprovés a la Cambra de Representants –i segons diversos experts serà difícil–, permetria apujar els impostos als productes d'importació xinesa.

El portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers xinès ha declarat que la llei viola les normes de l'Organització Mundial del Comerç i podria desencadenar una guerra comercial entre els dos gegants. “No resoldrà els problemes econòmics ni la desocupació dels EUA, i interferirà seriosament en les relacions comercials i econòmiques entre la Xina i els EUA”, va dir ahir el portaveu. L'agència pública de notícies, Xinhua, ha publicat que es tracta d'una “bomba de rellotgeria”, i als EUA també han sorgit veus crítiques, com ara un article al The Wall Street Journal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.