Economia

Comexi exporta el 98% de la seva producció

L'empresa de Riudellots treballa ara per assentar-se a l'Índia i a la Xina

L'empresa de Riudellots de la Selva, Comexi Group líder en fabricació de maquinària per a l'envàs flexible, preveu tancar aquest 2011 amb una facturació de 110 milions d'euros, el que suposa un creixement anual del 12 per cent. Destina el 98% de la seva producció a mercats exteriors “on hi ha activitat nosaltres hi som presents” . L'Amèrica Llatina és el mercat més gran de l'empresa, però també estan obrint molt cap a l'Europa de l'Est, especialment Rússia. També estan ben posicionats cap al nord d'Àfrica.

L'empresa treballa ara per assentar-se a l'Índia i a la Xina. Actualment, Comexi disposa d'una col·laboració amb una empresa de l'Índia que fabrica part del producte d'aquesta empresa gironina sota llicència. “A part d'aquesta aliança nosaltres anem introduint el nostre producte per vies tradicionals. La idea és ser més presents a l'Índia i anar evolucionant aquesta aliança cap al futur”, va explicar ahir el conseller delegat, Jaume Martínez que va assegurar que ja fa anys que treballen en aquests mercats “on hi fem una feina constant i hi anem incrementant l'activitat i la nostra presència”.

Entre els nous projectes que desenvolupa Comexi n'hi ha un que veurà la llum aquest 2012. Segons Martínez, es tracta d'un projecte “d'una innovació radical que pretén canviar tota la tecnologia de fabricació de l'envàs flexible cap a una fabricació m olt més sostenible, d'alta qualitat i especialment destinat a tiratges curts”.

L'empresa ha invertit més de 10 milions d'euros des de l'any 2007 per desenvolupar aquesta nova tecnologia, que preveu comercialitzar a partir del 2012. Segons va concretar Martínez, de moment ja s'han tingut converses molt selectives amb clients interessats de diferents llocs de l'Estat espanyol, i també dels Estats Units, Mèxic, Itàlia i França “amb els quals s'han signat contractes de confidencialitat perquè la màquina encara no s'ha presentat públicament”.

Comexi Group compta actualment amb 460 treballadors entre l'Estat espanyol i Brasil. Disposa d'una planta a Riudellots de la Selva, on hi ha la seu del grup “i que és la més important de totes”, i de dues més al Brasil i a Itàlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.