Economia

Pimec Girona reclama fermesa contra la morositat en els pagaments

Pimec exigeix que se sancioni la gran empresa que incompleix la llei antimorositat

L'entitat presentava ahir l'anuari 2011 de la pime catalana

El president de Pimec Girona, Iñaki Frade, va reclamar ahir que se sancionés la gran empresa i l'administració pública quan incompleixen la llei antimorositat. “Les pimes estan finançant la gran empresa i l'administració pública i no poden continuar assumint aquesta sobrecàrrega”, va dir el president de Pimec Girona. També va advertir que Pimec ja ha denunciat les grans empreses que incompleixen els terminis de pagament i ho continuarà fent. Frade va fer aquestes declaracions en l'acte de presentació de l'anuari 2011 de la petita i mitjana empresa catalana. El document que recull la informació detallada dels comptes de les pimes catalanes per a l'any 2009 i una aproximació a les xifres disponibles pee als anys 2010 i 2011 posa de manifest l'evolució negativa dels principals paràmetres que defineixen l'economia de la micro, petita i mitjana empresa. Ferran Vega, com a representant del Banc de Sabadell (entitat que col·labora amb l'anuari), i Moisès Bonal –responsable d'estudis de Pimec–, van coincidir a dir que no s'ha tocat fons i que les xifres del 2011 seran pitjors que les del 2010.

Fusió entre universitat i empresa

“L'única manera de sortir de l'espiral negativa en què ens trobem és fer que les empreses puguin tornar a crear llocs de treball”, va insistir Iñaki Frade. Per aconseguir-ho, va apel·lar a fins i tot recuperar els empresaris que hagin tingut problemes, “per no prescindir de la seva experiència i perquè són emprenedors”, va dir el president de Pimec Girona. També va reclamar mesures per impulsar la internacionalització de les empreses, una més gran flexibilitat laboral, una reducció dels costos de regulació de les plantilles i una simplificació dels tràmits administratius.

Iñaki Frade va defensar també “més fusió”i col·laboració entre la universitat i l'empresa i molt concretament en el cas de les comarques gironines, on, segons va dir, el parc tecnològic d'universitat i recerca està funcionant bé i concentra un potencial de petites estructures molt competitives que poden ser un factor de desenvolupament per a les pimes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.