Economia

turisme

El model turístic de Lloret separa hotelers i Ajuntament

El Club d'Economia de Lloret organitza una jornada sobre el futur turístic sense la participació del regidor de l'àrea

El president dels hotelers veu una “aberració” parlar de canviar el model

El Club d'Economia de Lloret de Mar organitza la setmana vinent, amb el suport del gremi d'Hostaleria, una jornada dedicada al turisme de Lloret que ha destapat desavinences entre el sector privat i l'àrea de Turisme de l'Ajuntament. Els primers, perquè no veuen necessari parlar de canvi de model (pel president del gremi d'hotelers, Enric Dotras, és “una aberració”), i l'àrea de Turisme, perquè treballa precisament en aquest sentit. Entre els representants polítics de les jornades –que inicialment s'havia intentat que clogués Mariano Rajoy– figuren l'alcalde, Romà Codina; el president de la Diputació, Jaume Torramadé; el conseller d'Interior, Felip Puig; el diputat del PP, Álvaro Nadal; l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Xavier Mena.

El regidor de Turisme, Jordi Orobitg (ERC), que va ser-hi convidat –com la resta de portaveus dels diferents grups de l'Ajuntament– va dir ahir que no hi anirà: “No tinc cap participació activa en la jornada, i he preferit dedicar el meu temps a compromisos i tasques dels departaments que porto”, va manifestar. Orobitg va afegir, però, que se sent emparat per l'alcalde, Romà Codina, pel que fa a la tasca que du a terme des de l'àrea de Turisme. La seva absència fa palès que el canvi de model turístic de Lloret ja fa un temps que està creant tensions entre sectors empresarials que no veuen que calgui parlar de canvi, i l'àrea de Turisme, que aposta per donar-li un tomb clar, per redimensionar tot allò relacionat amb l'oferta d'oci nocturn.

Per Dotras, és una “aberració” parlar de canviar el model turístic. Va explicar que va demanar poder veure el llistat d'hotels que acumulen incidències i que s'ha fet arribar a la Generalitat, però no hi ha tingut accés perquè l'Ajuntament argumenta que és un document intern. Pel president del gremi, quan es parla del model turístic troba absurd que s'hi adreci com un canvi: “S'han de resoldre coses i sancionar si cal, però d'aquí a canviar el model ho trobo absurd. Fins ara ha funcionat molt bé.” “Hi ha hotels que treballen amb gent jove que no generen cap problema, considerem que tenim temporades maques i s'estan generant molts impostos”, opina Dotras.

El pla estratègic que va fer l'empresa ALS per encàrrec de l'Ajuntament, l'any passat, assenyalava entre altres punts febles de Lloret “l'aglomeració d'oferta d'hotels de menys de 100 places i de baixa qualitat al centre urbà”, a més de l'excés d'oferta de nit.

LA FRASE

S'han de resoldre coses, però trobo absurd canviar el model. Fins ara ha funcionat molt bé
Enric Dotras
president del gremi d'hostaleria

Un manifest per consensuar

Enric Dotras va avançar que en la jornada es farà un manifest conjunt entre les associacions de Lloret i l'Ajuntament “per donar suport a les accions que està prenent l'Ajuntament”. “No desitgem que torni a passar el que ha passat aquest estiu”, va remarcar Dotras. Preguntat sobre el manifest, Orobitg va dir que l'acord amb el manifest dependrà del contingut que tingui. Segons el pla estratègic del 2010, el 62% dels hotels amb menys de 100 llits són a les subzones de Sant Pere, Monterrey i front marítim. També exposa que a partir del 2000 s'han reformat 11 hotels (un 11,20%) mentre que el 84,7% no s'ha reformat de forma total. Climent Guitart, president del Club d'Economia, que organitza les jornades, no va poder ser localitzat ahir per aquest diari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.