Economia

finances municipals

El PP força que es congeli l'IBI a Lloret, i les taxes s'apugen en funció de l'IPC

El rebut de l'aigua s'apujarà un 4,08% perquè segons l'empresa concessionària del servei, Aqualia, no s'ha arribat al consum mínim

L'Ajuntament de Lloret de Mar aprovarà en el ple de dilluns les ordenances fiscals, en què es tornarà a congelar l'IBI (igual que en els dos anys anteriors) i també l'IAE, els impostos de circulació i de construccions i les plusvàlues. La congelació dels impostos va ser una condició exigida pel regidor del PP, Enric Martínez, per arribar a un acord amb CiU i ERC, que governen en minoria i proposaven un increment del 3,14%. Pel que fa a taxes i preus públics, la majoria s'incrementen en funció de l'IPC (al voltant del 3%). Una excepció és l'increment de l'aigua, que s'apuja un 4,08%, atès que un 1,08% s'ha d'apujar per complir amb l'equilibri financer d'Aqualia, ja que l'empresa argumenta que hi ha hagut una baixada de consum.

L'increment més elevat és en la retirada i custòdia de vehicles al dipòsit, ja que el cost de la grua passarà de 60 a 70 euros. Segons Martínez, fins ara a un turista li sortia més a compte que se li endugués el cotxe la grua i pagar pels dies que era al dipòsit que tenir-lo en un aparcament municipal. Martínez també destaca que la taxa d'activitats es redueix un mínim del 20% per facilitar la creació d'empreses.

Altres increments són en els preus de la llar d'infants –per compensar que la Generalitat n'ha disminuït l'aportació– i el servei de menjador escolar.

El MILLOR, en contra

El portaveu del MILLOR, Marc Fuertes, es va mostrar contrari a l'increment de l'IBI i de taxes com la de l'aigua, i no entén l'argument d'Aqualia que no arriba al consum mínim. “L'Ajuntament va rebre 21 milions d'Aqualia que ja s'han gastat, i ara, com que no tenen benefici ens tocarà pagar a nosaltres”, va dir. El regidor no adscrit Josep Cortés va dir que es reserva el vot i està estudiant “altres números que s'han fet”.

LA FRASE

La condició per arribar a un acord amb el govern era que es congelessin els impostos
Enric Martínez
portaveu del PP de Lloret

Nova taxa per l'ús del teatre municipal

L'ús del teatre serà gratuït per a les entitats del municipi, però per a la resta, s'aprova un escalat de preus. Quatre hores de lloguer costaran entre 500 i 1.500 euros, segons els tècnics que calgui (entre quatre i dotze). I si es tracta de sis hores, els preus oscil·laran entre els 700 euros (amb quatre tècnics) i els 2.100. Visitar els jardins de Santa Clotilde serà més car, ja que l'entrada general costarà cinc euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.