Economia

Ryanair cancel·la 31 rutes des de l'Altet

L'aerolínia acusa AENA de permetre la pèrdua de 2,5 milions de passatgers, 2.000 treballs i 30 milions de pèrdues per insistir en l'ús de les passarel·les telescòpiques

Assegura que els usuaris prefereixen pagar menys i utilitzar l'embarcament a peu

El president de Ryanair, Michael O'Leary, ha confirmat que l'aerolínia ha decidit cancel·lar 31 (80%) de les rutes que operen des de l'aeroport de l'Altet. Una decisió que es farà efectiva el pròxim divendres 28 d'octubre i amb unes conseqüències que el mateix O'Leary ha xifrat en una pèrdua de 2,5 milions de passatgeres, 2.000 llocs de treball i 30 milions d'euros anuals en concepte de tarifes aeroportuàries i pèrdua de beneficis comercials.

Ryanair ha pres aquesta mesura atés que AENA “s'ha negat a eliminar la imposició de l'ús de les innecessàries passarel·les telescòpiques a les aerolínies, en un clar abús de la seua posició de monopoli”. O'Leary argumenta la decisió de la companyia en una enquesta en què, segons ha explicat, la majoria dels 22.000 passatgers que hi han participat creuen que AENA hauria de deixar embarcar i desembarcar a peu (90%); més del 93% no desitja pagar tarifes més cares per cobrir el cost de les passarel·les.

El tancament i la disminució de la freqüència seran “reversibles” si AENA permet a Ryanair utilitzar el sistema d'embarcament a peu, “com hem estat fent a Alacant i com continuem operant en la gran majoria dels aeroports europeus”, afirma O'Leary.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.