Economia

Els càmpings gironins han tornat a ser els preferits de l'Estat al setembre

Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí, Castelló d'Empúries i Blanes, a més de Benidorm i Salou, han estat les poblacions amb més pernoctacions

Els càmpings de les comarques gironines continuen sent els preferits pels estrangers per venir a passar les seves vacances. Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí, Castelló d'Empúries i Blanes es van situar al setembre entre les sis primeres destinacions amb més pernoctacions de l'Estat espanyol, un rànquing encapçalat per Benidorm i Salou. Castell-Platja d'Aro es va situar en l'onzena posició.

Segons dades facilitades ahir per l'Instituto Nacional de Estadística (INE), les comarques gironines van tenir el setembre prop de 611.000 pernoctacions –587.051 a la Costa Brava–, un 12% més que el mateix mes de l'any passat. De les quals més de la meitat són de residents a l'estranger. En total, a les comarques gironines hi ha 102 establiments que el mes de setembre van contractar1.513 treballadors, un 10,3% més que el setembre de l'any passat.

Els principals usuaris dels càmpings gironins són els turistes alemanys, seguit dels del Regne Unit, els Països Baixos i l'Estat francès, i l'estada mitjana és de 6,18 dies.

El turisme rural baixa

Tot i no ser un any bo per al turisme rural, la demarcació de Girona també encapçala el nombre de pernoctacions de l'Estat espanyol en aquesta tipologia d'allotjament turístic, segons l'INE. El setembre, les cases rurals gironines van tenir un total de 22.393 pernoctacions, un 18,8% menys que l'any passat. El turisme resident de l'Estat espanyol va baixar un 18,8% i l'estranger, prop del 29%. A nivell català, el total de viatgers que es van allotjar en turisme rural va arribar als 24.475 durant el mes de setembre, amb 58.153 pernoctacions i una estada mitjana de 2,3 dies.

Els apartaments, en augment

Els apartaments turístics de les comarques gironines van aconseguir el mes de setembre incrementar tant el nombre de viatgers com el de les pernoctacions. Segons l'INE, a la demarcació hi va haver aquest setembre 37.494 viatgers que es van allotjar en apartaments –l'any passat van ser 30.794– i van fer 296.286 pernoctacions, un 25% més que el mes de setembre de l'any passat. L'estada mitjana dels usuaris de cases rurals al setembre va ser 8,14 dies i es van contractar 761 empleats.

LA XIFRA

12
per cent ha crescut
el nombre de pernoctacions aquest setembre en els càmpings de la demarcació de Girona.

LA XIFRA

18,8
per cent
menys de pernoctacions hi ha hagut a les cases de turisme rural de les comarques gironines.

Els preus van pujar en el conjunt de l'Estat espanyol

En el conjunt de l'Estat espanyol, els preus dels establiments extrahotelers van pujar aquest mes de setembre. Segons l'INE, l'índex de preus en apartaments turístics va registrar en el novè mes de l'any un augment de l'1%, una taxa inferior en 0,9 punts de la de l'agost. Per modalitats, els apartaments entre dues i quatre places van pujar els seus preus un 1,1% respecte al setembre del 2010. D'altra banda, l'índex de preus en càmpings va experimentar un augment interanual del 2,2% al setembre. Per categories, la de segona, amb una ponderació del 48,7% aquest mes, va registrar un augment interanual del 0,9%.

Finalment, els preus de cases rurals van registrar un augment de l'1,1% al setembre respecte al 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.