Economia

Els apartaments turístics tindran un distintiu de qualitat

La Generalitat vol donar sortida a un estoc d'habitatges desocupats d'entre 75.000 i 100.000 pisos nous, un terç de les quals de segona residència

El conseller de Territori i Sostenibilitat assegura que cal anar a buscar potencials compradors estrangers que demanen seguretat jurídica i garanties

La Generalitat crearà un distintiu de qualitat de producte immobiliari residencial amb l'objectiu de proporcionar als compradors potencials una informació millor i donar seguretat respecte a la compra, segons que ha informat aquest dimecres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

El conseller ho ha anunciat a la sessió de control del ple que avui ha celebrat el Parlament, en resposta a una pregunta del diputat de CiU Benet Maimí, sobre l'estoc d'habitatge a Catalunya.

Lluís Recoder ha explicat que hi ha un estoc d'habitatges desocupats d'entre 75.000 i 100.000 pisos nous, un terç de les quals són de segona residència i que el mercat intern difícilment podrà absorbir.

Per això, ha dit Recoder, cal anar a buscar els visitants estrangers, potencials compradors que demanen seguretat jurídica i garanties com a consumidors respecte al compliment de la legalitat urbanística i de la normativa de qualitat.

En la seva intervenció, Benet Maimí ha dit que el sector està pagant els excessos del període 2003-2006, “quan es construïa més que no es necessitava i l'oferta superava la demanda real”.

Maimí ha apuntat que comença a haver demanda d'habitatge en determinades localitats, principalment en zones turístiques i amb un fort potencial de compra a nivell internacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.