Economia

Només vint estacions de servei tenen biodièsel

Són un 10% de les 200 benzineres que hi ha a les comarques gironines i el motiu és la poca acceptació

70 obren de nit però la normativa ja no hi obliga

Només vint estacions de servei de les prop de dues-centes que hi ha a les comarques gironines tenen sortidor de biodièsel. En els últims anys algunes han anat retirant aquest tipus de combustible.

Segons va explicar el president de l'Associació d'Estacions de Servei de Girona, Joan Lluís Sánchez, el motiu d'aquesta reducció del nombre de sortidors és sobretot la poca acceptació que el sector assegura que el biodièsel ha tingut entre els usuaris. Però Sánchez indica també un altre motiu i assegura que a més hi ha influït el fet que actualment el gasoil A ja porta un 5% de biodièsel. A més a més, abans la normativa subvencionava per tenir biodièsel i ara ja no. “Tot això fa que en molts punts s'estigui canviant aquest producte”, concreta el president de la patronal de les gasolineres a la demarcació.

Canvis de lleis

Sánchez va parlar també de les modificacions de normativa que han influït en el canvi que viu el sector. D'una banda, assegura, actualment la llei ja no obliga a obrir de nit les gasolineres de carretera, com passava abans i això fa que moltes no obrin 24 hores. Actualment, segons dades del Ministeri d'Industria, n'hi ha 70 que obren de nit.

A més, el sector assegura que la crisi econòmica fa que no surti a compte l'obertura nocturna. “De nit no es ven res i tens una despesa en llum i en personal, per exemple. Treballem amb marges molt petits i obrir de nit significa pèrdues.”

La llei també ha canviat pel que fa a les distàncies que hi ha d'haver entre una benzinera i una altra. Abans, com a mínim n'hi havia d'haver una cada noranta quilòmetres i com a màxim havien d'estar separades per cinc quilòmetres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.