Economia

hisenda

Tossa demana un crèdit per pagar factures

El ple va aprovar ahir la petició urgent per unanimitat de tots els grups

El ple de Tossa va aprovar ahir demanar un crèdit de la línia de finançament ICO per a ens locals per valor de 246.940,85 euros. Primer es va votar la urgència del punt i després el vistiplau per tirar endavant per unanimitat de tots els grups (TU i el PSC, a l'equip de govern i CiU, a l'oposició).

Segons va explicar la regidora de Promoció Econòmica, Àngels Pujals, el crèdit s'havia de demanar per fer front al pagament de factures pendents i cancel·lar deute. L'Ajuntament, per altra banda, continua negociant amb les entitats bancàries un crèdit de més d'un milió d'euros, però de moment no s'ha arribat a cap acord. En el ple també es va aprovar ratificar el conveni amb la Direcció General de la Guàrdia Civil per la cessió de dos pisos de l'antiga caserna (140m²). El grup de CiU també va votar-hi favorablement, explicant que de fet, el conveni el va iniciar CiU en l'anterior mandat. La portaveu dels convergents, Imma Colom, va demanar, però, que no es conformin amb l'espai que cedeix la Guàrdia Civil en aquest conveni, sinó que es lluiti per millorar-lo. “Si en tres anys hem aconseguit només 140m² hem de continuar”, va dir.

Per altra banda, en el ple també es va explicar que durant el 2011 l'Ajuntament s'haurà estalviat 75.135 euros “en despeses de personal de la llar sense reduir la qualitat del servei”. Teresa Moré (CiU) va preguntar d'on surt aquest estalvi, i Mundet va agrair l'esforç del personal perquè s'ha aconseguit “racionalitzar” el servei. Malgrat tot, no va concretar d'on surt l'estalvi, però va informar que avui hi haurà una reunió amb els pares i mares de la llar d'infants. “Estic oberta a suggeriments”, va dir Mundet, que va afegir que a la llar d'infants s'ha fet “un esforç per optimitzar seguint la ràtio d'educadors per alumnes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.