Economia

economia

Firatast arriba als 17.000 visitants i serveix fins a 75.000 degustacions

La fira bat el seu rècord de participació tot i la crisi i, malgrat que va registrar alguns episodis d'aglomeració, el funcionament va ser impecable

Firatast, que es va celebrar des de divendres i fins ahir al Palau de Fires de Girona, va cloure ahir amb un èxit que va superar les mateixes expectatives de l'organització, tal com va reconèixer el director de la mostra, Josep Maria Matamala. Si n'esperaven 15.000, van ser 17.000 persones les que van passar pel palau, i es van arribar a servir fins a 75.000 degustacions. “La crisi potser ens ha beneficiat –diu Matamala–, perquè es tracta d'una bona oferta econòmica i gastronòmica per al públic. Les empreses que participen a la fira ho fan per promocionar-se, i per això les ofertes que fan són a un preu força econòmic.” Matamala afirma que el concepte inicial no preveia que el públic s'entaulés, sinó que les empreses simplement promocionessin els seus productes amb la gent a peu dret, però assegura que el mateix visitant ha imposat un canvi de model: “Crec que el model, que l'hem anat variant, és bo, fins i tot massa bo, perquè dissabte al vespre hi va haver un moment que ens vam plantejar tancar portes, perquè malgrat que hi va haver gent que va venir a sopar aviat, l'afluència de públic va provocar que no trobessin taula i es va produir alguna situació una mica angoixant. És una cosa que haurem de millorar en properes edicions.” Matamala afirma que les empreses no vénen a fer negoci al Firatast: “El negoci l'han de començar a fer el dia després de la fira, aquí vénen per mostrar-se, per promocionar-se.”

El director de la fira diu que de les novetats, les que han cridat més l'atenció han estat el formatge de La Búfala de l'Empordà i el cargol Bover-Cúrcuma, que ha tingut molt d'èxit, així com els tallers de peix La mar de sa, a l'Espai del Peix de Palamós, que s'han omplert tots. Aquest any també hi havia la novetat dels col·lectius de cuina de l'Ateneu de la Dona de Vilablareix i les cuineres de Tossa. En aquest sentit, Matamala va advocar perquè s'hi afegeixin més col·lectius, però de cuiners, “perquè bé hi deu haver jubilats de cuinin”, va dir, amb un punt d'enjogassament.

LA XIFRA

90
plats
diferents de cuina tradicional i casolana gironina s'han elaborat enguany al Firatast, que ha estat un èxit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.