Economia

Girona, líder en sinistralitat laboral

A l'octubre hi va haver 842 accidents laborals, dos dels quals van ser mortals

Les comarques gironines mantenen a l'octubre l'índex d'incidència –nombre d'accidents per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social– en sinistralitat laboral més alt de Catalunya, amb un total de 3.984,88, mentre que a Catalunya aquest índex és de 3.779,90, segons dades del Departament d'Empresa i Ocupació.

Durant el mes passat, a les comarques gironines es van registrar un total de 842 accidents laborals, dos dels quals van ser mortals, sis van ser greus i 834 lleus. L'acumulat durant tot l'any a les comarques gironines és de 7.746 accidents, dels quals una desena són mortals.

Pel que fa als sectors, la majoria dels accidents continuen en el sector serveis –425–, seguits per la indústria –256–, la construcció –136– i l'agricultura –36–. Els dos accidents mortals van passar en el sector serveis i en la indústria i van tenir lloc a la comarca del Ripollès i a la de la Selva.

En comparació al mateix període de l'any passat, és a dir, l'octubre del 2010, s'ha produït un augment del 13,17% respecte pel que fa al nombre d'accidents, però amb una disminució d'un 6% de la variació acumulada durant tot l'any.

Les comarques gironines amb més sinistralitat a l'octubre són el Gironès –amb 261 accidents–, la Selva –amb 213 accidents–, el Baix Empordà –132 accidents–, l'Alt Empordà –118 accidents–, el Pla de l'Estany –33 accidents–, el Ripollès –26 accidents– i la Cerdanya –14 accidents–.

Consciència dels riscos i formar-se

Segons explica Joan Bas, del sindicat CCOO a l'empresa Comforsa, és fonamental la formació dels treballadors per evitar i prendre consciència dels riscos, com ara, valorar si una peça es pot aixecar a pes o millor no fer-ho, especialment en el cas dels treballadors més joves. Segons Bas, en el cas de Comforsa –empresa que va registrar un accident mortal a principi d'any i que la setmana passada en va viure un altre de greu– existeix una sensibilitat per part d'aquesta empresa i s'han millorat molt les condicions de formació dels treballadors, condició bàsica en una empresa on es treballa amb una maquinària molt pesada i amb situacions delicades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.