Economia

empresa

Ossa es queda a Girona i preveu construir una altra fàbrica

El fabricant de motocicletes preveu que la nova factoria estigui feta el 2014

De moment, ha llogat una altra nau a Domeny per instal·lar-hi el departament de competició

L'empresa de motos Ossa es queda a Girona. Després d'uns mesos d'incertesa i d'estudiar “fermament la possibilitat de marxar de Girona i instal·lar-se a Galícia”, els representants de l'empresa van prendre la decisió de quedar-se quan la Generalitat va fer públic a mitjan octubre passat de concedir crèdits a les factories de motos catalanes. A la demarcació de Girona, els crèdits van ser de 5,8 milions per a sis empreses. A més, l'empresa Ossa també està “tramitant crèdits a través d'entitats financeres” que sembla que “tiraran endavant”. “Ho fem tot per quedar-nos a Girona i créixer”, va assegurar ahir el director general de la marca, Joan Gurt, que en el seu moment ja havia dit que es quedaria a Girona si aconseguia el finançament necessari per fabricar motos.

A partir d'ara, l'objectiu de l'empresa és construir una fàbrica nova de 4.000 metres quadrats a Girona el 2014. Però mentre això no passi, el fabricant de motocicletes ja ha llogat una segona nau al polígon industrial de Domeny, on actualment hi té la seu, amb l'objectiu de reorganitzar-se. A la nova nau, segons Gurt, hi traslladaran el departament de competició i el magatzem de motos. I com que el juny del 2013 Ossa té previst començar a distribuir la nova moto Enduro –la que va presentar fa uns dies al saló internacional del sector a Milà i que va obtenir el premi de millor moto Enduro de la fira–, estan negociant per adquirir una tercera nau en el mateix polígon per fer-ne la producció. Amb la nova moto Enduro, Ossa, que actualment té una trentena de treballadors, té previst arribar a ampliar la plantilla fins a vuitanta persones.

Per a la fabricació d'aquesta nova moto Enduro, Ossa invertirà dos milions d'euros. “Si féssim cas de les propostes que ens van fer a Milà, hauríem de produir unes 5.000 motos, però això seria molt car”, va explicar Gurt. És per això que l'empresa preveu fabricar-ne entre 2.500 i 3.000 unitats. L'any vinent, Ossa també produirà la nova Explorer, de la qual en fabricarà unes 500 unitats.

Moto elèctrica

Els projectes d'Ossa, però, no s'aturen aquí. A principis d'any, segons va explicar ahir Gurt, es decidirà quin dels dos projectes que ara tenen pensats acabaran desenvolupant: o una moto de carretera retro, o bé “posar-nos directament amb un tema elèctric que tenim molt potent i que ens costarà més de dos anys desenvolupar-lo, perquè és un projecte molt diferent de l'elèctric que hi ha ara”.

LA XIFRA

4.000
metres quadrats
és el que ocuparà la nova fàbrica que Ossa construirà a Girona l'any 2014.

LA XIFRA

2
milions d'euros
és el que invertirà la factoria gironina per fabricar la nova moto Enduro.

LA FRASE

Ara que hem aconseguit el finançament ho fem tot per quedar-nos a Girona
Joan Gurt
director general d'ossa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.