Economia

Els sindicats, “indignats” per les propostes del govern

Els representats dels funcionaris asseguren que “no s'havia vist mai un atac als treballadors com aquest en democràcia”

Lamenten la falta de concreció els impedeix articular una resposta

Els representats dels treballadors públics han rebut aquest dimecres la proposta d'ajust salarial de la Generalitat amb “decepció” i “indignació”. Els sindicats han lamentat la falta de concreció del govern però s'han mostrat disposats tornar-se a reunir aquest dijous per tenir més dades.

Després de la reunió que han mantingut al Departament de Governació, la secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Montse Ros, ha considerat una “escenificació brutal” i un “insult” la majoria dels dinou punts que els ha presentat la secretària d'Administració i Funció Pública, Pilar Pifarré.

La representant de CCOO, el sindicat majoritari dins del col·lectiu de treballadors públics, ha explicat que totes les mesures “afecten greument” els salaris, els drets i la capacitat de treball dels professionals de l'administració. “Mai havíem vist un atac com aquest als treballadors en democràcia”, ha sentenciat.

Per la seva banda, el representant de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Ricardo Rodilla, ha lamentat que “la majoria de les mesures són vaguetats que l'administració no pot concretar, amb una intenció de dilatar la reunió per evitar una resposta social dels sindicats”.

Poca concreció

El delegat d'IAC ha afegit que la Generalitat està en una posició “fàcil”, ja que justifica les retallades pel context de dificultats econòmiques que arrossega el país i l'administració pública. En canvi, els sindicats desconeixen les xifres i no tenen base per negociar.”Només ens queda conèixer l'abast de les mesures i preparar una resposta sindical unitària”, ha declarat.

Segons Ros, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, que ha estat present a l'inici de la reunió, “s'ha excusat en un desconeixement dels pressupostos de l'Estat”, i ha explicat que l'executiu català està pendent de veure xifres per quantificar millor les mesures.

Els membres de la mesa general de negociació dels empleats públics de la Generalitat han lamentat també que aquesta poca concreció els impedirà preparar una resposta articulada en la reunió que celebraran demà dijous amb els representants de Governació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.