Economia

Barroso defensa “més disciplina i més convergència ” per treure Europa de la crisi

El cap de la Comissió Europea espera que els caps de govern dels 27 donin un missatge de confiança en la cimera de Brussel·les

Adverteix que el món no espera “més problemes nacionals, sinó més solucions europees”

El president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durão Barroso, ha defensat aquest dijous la Unió Europea necessita “més disciplina i més convergència” per a sortir de la crisi que travessa. També ha confiat que els caps d'Estat i de govern europeus que s'han de reunir avui a Brussel·les donin una senyal de confiança i arribin a un acord que, segons ell, passa per “donar suport Europa i la seva irreversibilitat”.

Barroso s'ha pronunciat així en declaracions als periodistes a la seva arribada al Palau de Congrés Parc Chanot de Marsella, on s'ha reunit amb el futur president espanyol, Mariano Rajoy en el marc de la cimera del Partit Popular Europeu.

El cap de l'executiu comunitari ha explicat que espera que els dirigents dels vint-i-set arribin al Consell Europeu que començarà aquesta nit a la capital belga pensant en “què poden fer” per millorar la UE.

Barroso ha advertit que en aquests moments “tot el món mira a Europa” i ha subratllat que el que s'espera no són “més problemes nacionals, sinó més solucions europees”.

Al seu parer, al fons de la crisi “hi ha un problema de confiança i credibilitat”. En conseqüència, considera que s'ha de demostrar que, de manera conjunta, els dirigents europeus faran “tot per garantir la irreversibilitat d'Europa”.

Segons ell, cal “més disciplina, més convergència” i, per tant, donar suport a “tots els esforços” que tractin de “garantir aquesta governança reforçada”.

“La meva crida a tots els caps d'Estat i de Govern és que treballin per a aquesta solució. Creo que és possible i crec que arribarem a aquest resultat”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.