Economia

Els hotelers auguren un 2012 molt complicat

Els majoristes de viatges de moment encara no han fet contractacions a la Costa Brava

“L'any vinent serà complicat. De moment no hi ha res contractat”, va assegurar el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero. Els majoristes de viatges, que són els que contracten d'un any per l'altre, no acaben de tancar viatges, “més per la psicosi del turista davant la crisi que no pas per la realitat econòmica”. “La gent està espantada i això fa que no gasti ni surti”, va dir.

És per això que s'espera més que mai que aquest any vinent les reserves es facin a darrera hora, “fins i tot en els grans viatges”. “Fins fa uns anys un viatge de 3.000 euros es preparava i reservava amb uns mesos d'antelació. Ara és impensable fer-ho amb tant de temps. Es pot arribar a reservar sis o set dies abans del viatge”, va assegurar el president de la Ucave, Rafa Serra.

El sector “espera i desitja” un creixement d'entre un 2% i un 3%, com l'any passat. Es mantindran els preus als hotels “o alguns els ajustaran encara més”, i les plantilles cada vegada es redueixen més. “Aquest any hi ha restaurants que han reduït fins a un 40% la plantilla. La situació és molt complicada. Si no factures no pots aguantar els treballadors”, va assegurar Escudero.

Malgrat això, s'espera turisme alemany i francès, i el rus, “que ja sovinteja per Barcelona i el Maresme”, no acaba de trobar el seu lloc a la Costa Brava. “Ve una vegada però no torna”, va dir Escudero, que és del parer que cal promoció.

LA FRASE

La gent està espantada i això fa que no gasti ni tampoc surti
ç
Antoni Escudero
president de la Federació d'Hostaleria de Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.