Economia

tantxtant

Espanya ens roba

El conseller Mas-Colell va confirmar la setmana passada que l'incompliment per part del govern espanyol del pagament dels 759 milions d'euros corresponents a la disposició addicional tercera de l'Estatut –com a compensació que ha de rebre la Generalitat per la manca d'inversions en infraestructures de l'Estat a Catalunya l'any 2008– tindrà com a conseqüència principal el retard en el pagament de factures als proveïdors i l'ajornament de fins al 20% de la paga extra de Nadal als treballadors públics de la Generalitat. El govern de Zapatero va reconèixer aquest deute i es va comprometre per escrit a pagar-lo durant el 2011 en la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat del 19 de juliol passat. En els pressupostos generals de l'Estat d'enguany, el govern espanyol va consignar una partida de 950 milions d'euros de “compensacions a les comunitats autònomes”, en la qual estaven inclosos els 759 milions de deute a la Generalitat. Això només il·lustra dues coses: d'una banda, que la situació financera de la Generalitat és dramàtica i que no n'hi ha ni cinc al calaix per poder fer front als pagaments immediats, i d'una altra, que el govern espanyol no té cap paraula, que el PSC-PSOE ha estafat Catalunya sense cap vergonya i que mai no hem d'esperar res d'uns barruts qualssevol que no paguen el que deuen.

Però no ens enganyem; el problema real de Catalunya no són aquests 759 milions d'euros que ara escanyen la tresoreria de la Generalitat, sinó l'absoluta dependència d'un estat que ens parasita fins a límits insuportables. El problema són els gairebé 20.000 milions d'euros anuals que cada any els catalans paguem d'impostos a Hisenda i que no retornen a Catalunya. El problema que tenim es pot resumir amb tres paraules: Espanya ens roba.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.