Economia

empresa

Giroska converteix en galetes i xocolata els monuments de Girona

L'empresa també elabora la mosca de Sant Narcís amb regalèssia

L'any vinent vol exportar la idea de fer galetes de catedrals a altres ciutats de l'Estat

Giroska és una empresa de Girona que des de fa dos mesos es dedica a la comercialització de productes alimentaris amb imatges de la ciutat de Girona. Iniciament, els productes anaven destinats als turistes, però els seus impulsors, l'Eva Reina i en Joaquim Quintana, han quedat sorpresos de la bona acollida que han tingut també entre els gironins.

De moment han tret al mercat dos productes que elaboren artesanalment petits productors de Girona i Barcelona: les Catedralícies, que es fan amb pasta de galeta –basades en una recepta medieval– o amb xocolata i que tenen la forma de la catedral de Girona i Sant Fèlix, i les Moskalíssies, que són elaborades amb regalèssia i que volen representar la mosca de Sant Narcís. Els dos productes van acompanyats d'una llegenda traduïda a diferents idiomes i ja es venen a una dotzena de botigues de la ciutat de Girona i també en diversos establiments de Figueres, Banyoles, Blanes i Lloret de Mar.

A principis del 2012, Reina i Quintana tenen previst treure al mercat dos productes més vinculats també a la ciutat de Girona: les Moskaletes, unes galetes en forma de mosca, i les Gironines, aquestes en forma de nines “com a homenatge a la dona de Girona”. Però la llista de projectes no s'acaba aquí. “La nostra idea és anar portant altres llegendes al món de l'alimentació, com ara la Cocollona, la Bruixa o el cul de la Lleona”, expliquen.

Amb vista a l'any vinent, i aprofitant que han registrat el nom de Catedralícies i Giroska, també volen exportar la idea de fer galetes amb forma de catedral a altres ciutats. Aquest 2012 començaran fent-ho a Barcelona –han fet un sondeig i els botiguers diuen que ho veuen molt bé–, i també volen fer el mateix a Madrid o Santiago de Compostel·la, entre altres ciutats.

A més, l'empresa Giroska també vol obrir una línia de merxandising relacionada amb les llegendes de Girona. De moment, ja han fet una bossa de roba amb la imatge de les mosques de Sant Narcís i tenen previst fer també samarretes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.