Economia

habitatge

Un centenar de persones no tenen casa a Blanes, on hi ha 3.000 pisos buits

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca fa un acció de protesta i es reuneix amb l'alcalde la població

Tracten dos casos de dues entitats bancàries

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va traslladar ahir les seves reivindicacions pel dret a l'habitatge a l'Ajuntament i a entitats bancàries de Blanes. Uns vint membres de la recentment creada PAH de Blanes i també membres de l'entitat d'altres localitats va ser rebuts al consistori per l'alcalde, Josep Marigó, que es va comprometre a estudiar les propostes que la PAH els faci arribar per defensar el dret a l'habitatge a Blanes. Segons la plataforma, en aquesta població unes cent persones no tenen casa, mentre que al municipi hi ha 3.000 pisos buits. La PAH va reivindicar, un cop més, el dret a l'habitatge; que s'aturin els desnonaments; la dació en pagament retroactiva i l'obertura d'un parc d'habitatges buits a lloguer social.

Segons la PAH, del pla local d'habitatge de Blanes se n'extreu que a la localitat hi ha 3.000 habitatges buits “fruit de l'especulació immobiliària”. A la vegada, però, recorden que el POUM té previst construir 6.000 pisos. “Obrint el parc d'habitatges buits n'hi hauria prou”, asseguren. La plataforma recorda que un 52% d'habitatges són segones residències, i lamenta que unes cent persones passin la nit en cotxes, caixers i carrers de la ciutat.

LA FRASE

Els bancs han actuat de forma enganyosa i ara es resisteixen a acceptar la dació en pagament
Guillem Monés
portaveu de la pah de blanes

Visites a Bankia i Unimm

La comitiva de la PAH es va dirigir a una oficina de Bankia i una altra d'Unimm de Blanes per tractar el cas de clients que no han pogut afrontar les seves hipoteques. Un d'aquests és Joan Peinado, de 58 anys, que després de separar-se fa 2 anys va veure com amb els seus 700 euros de sou no podia pagar els 680 que costava la hipoteca. Va decidir “no pagar perquè poguessin menjar” la filla, el nét, la mare i ell, i l'entitat bancària li va subhastar l'habitatge. A l'espera del que passarà, aquesta situació ha abocat Peinado a estar en tractament psiquiàtric. Els representants de la PAH han demanat al director de l'oficina que deixin net de deutes Peinado i que es proporcioni a la seva família un habitatge social. La mateixa petició va fer la PAH després a una oficina d'Unimm, pel cas d'una altra afectada que no ha pogut respondre a la hipoteca i a qui encara no s'ha subhastat l'habitatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.