Economia

Dos dies per pactar la reforma laboral

El govern espanyol prendrà les regnes per elaborar el nou marc normatiu si aquest dilluns no hi ha acord entre els agents socials

Apel·la a la “responsabilitat” de sindicats i patronal i els recorda que milions d'aturats els estan observant

El govern espanyol dóna dos dies més de marge –fins diumenge– als agents socials perquè assoleixin acords sobre la reforma laboral, i dilluns prendrà les regnes per començar a elaborar el nou marc normatiu. Així ho ha avançat la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que ha assegurat que els acords que fins ara han assolit els sindicats i la patronal són “insuficients” i ha apel·lat a la seva “responsabilitat” per entendre's sobre els grans temes que tenen sobre la taula: la contractació, la flexibilitat i l'absentisme.

Segons ha explicat la vicepresidenta els documents que els agents socials han fet arribar fins ara al ministeri de Treball són acords “molt puntuals” sobre la solució arbitral de conflictes, mútues, ponts i la formació professional.

Per aquest motiu l'executiu dóna dos dies més de marge i estarà “molt atent” a qualsevol avenç. En tot cas, dilluns considerarà finalitzat el termini i “a partir d'aquest moment el govern treballarà” i impulsarà “la reforma laboral que aquest país necessita” hi hagi o no consens.

Sáenz de Santamaría no ha volgut exposar cap dels plantejaments amb què treballa la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, que aquest divendres ha presentat un informe al Consell de Ministres on ja apunta les bases del que serà la reforma. Es tracta, ha dit, de no entorpir el procés de diàleg entre agents socials en aquestes 48 hores de marge.

En tot cas sí que ha recordat a uns i altres que la seva obligació és arribar a acords perquè “un país que té el 22% d'atur ha de treballar amb responsabilitat” i aquesta és una qüestió on “tots responem sobre el conjunt dels espanyols, que ens estan observant”. “Quan seguin a aquesta taula que pensin en els milions d'aturats que hi ha en aquest país”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.