Economia

Set entitats i empreses turístiques gironines participen a Fitur

La Fira Internacional de Turisme se celebra a Madrid i comença demà

La representació gironina aprofita l'espai per presentar nous productes

Set entitats i empreses turístiques gironines, integrades a l'estand de promoció de Catalunya, participen aquest any en la Fira Internacional de Turisme (Fitur), que se celebra de demà a diumenge a Madrid. La representació gironina aprofitarà el marc de la fira per presentar públicament davant del sector els nous productes, com ara la guia turística en braille de Calonge-Sant Antoni; la xarxa Burricleta; la Schubertíada de Vilabertran, que aquest any celebra el seu vintè aniversari; la campanya turística i comercial Girona 10, i la marxa Intermón Oxfam-Trailwalker, entre altres iniciatives.

A l'espai destinat a la Costa Brava, de 45 m², el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, compartirà ubicació amb la població turística de Blanes. Els municipis de Lloret de Mar i Girona ocuparan un espai propi i diferenciat de 30 m² de superfície cadascun, des del qual difondran els productes i serveis específics de cada població. L'espai Pirineus de Catalunya, de 75 m², tindrà el material promocional corresponent a l'oferta turística dels Pirineus de Girona, amb la participació dels municipis de la Vall d'en Bas i Puigcerdà, i el Consell Comarcal de la Cerdanya.

L'espai Costa Brava disposarà d'imatges paisatgístiques de gran format i de figures com ara el pintor Salvador Dalí i el cuiner Ferran Adrià. La zona incorpora elements sonors –veus d'aquestes icones de l'art i la gastronomia gironina i de fons de mar–. “Amb aquests elements audiovisuals es persegueix accentuar els valors únics i diferencials vinculant-los directament amb l'oferta turística del territori gironí”, expliquen des del Patronat.

En el marc de la fira, el Patronat de Turisme de Girona definirà col·laboracions amb Tourespaña i mantindrà reunions amb diversos operadors turístics i agències de viatges amb l'objectiu d'incrementar el nombre d'arribades de turistes procedents d'altres països europeus a la demarcació.

Una guia turística en ‘braille'

La guia turística en braille del municipi de Calonge-Sant Antoni, s'adreça a persones cegues o amb una deficiència visual greu i és la primera que es publica a Catalunya. La guia ofereix informació sobre els principals punts d'interès calongins, activitats destacades i l'oferta gastronòmica, entre altres coses.

Pel que fa a Lloret de Mar, hi presentarà els diversos productes turístics que ha anat consolidant els últims anys, entre els quals hi ha l'aposta del Lloret Convention Bureau i la potenciació del senderisme, amb una nova senyalització i rutes. La població també reforça el turisme esportiu amb la posada en funcionament d'un nou pavelló i la piscina de mides olímpiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.