Economia

La Caixa i Catalunya Caixa posen al mercat 13.000 pisos

El valor de les operacions, que inclouen tant venda com lloguer, voreja els 2.200 milions

Les entitats financeres ofereixen millors condicions al client si compren pisos de les seves carteres

Descomptes, tipus d'interès rebaixats, més anys de préstec, períodes de carència... Les entitats financeres estan fent importants promocions per treure's de sobre els pisos que s'han hagut de quedar per culpa de la crisi del totxo. Per desesperació de les immobiliàries tradicionals, l'esforç comercial dels que s'han convertit en els seus competidors té premi, tal com ho demostren xifres com les presentades ahir per La Caixa i Catalunya Caixa, que l'any passat van aconseguir posar al mercat més de 13.000 habitatges.

A través de Servihabitat, La Caixa va comercialitzar l'any passat 6.698 immobles (861 en règim de lloguer) per un valor pròxim als 894 milions d'euros. Pel que fa a Catalunya Caixa, va desfer-se de 6.442 pisos, amb un valor total de 1.300 milions. Cal tenir en compte, però, que les dades d'aquesta última entitat no només inclouen propietats del cent per cent del grup sinó també habitatges de promotores participades per La Caixa o amb les quals s'han tancat acords comercials. Les 4.695 vendes, afegides als 1.747 lloguers, suposen un creixement del 35 per cent respecte al 2010, segons Catalunya Caixa. Si s'hi inclouen les dades sobre la comercialització d'aparcaments i trasters, Catalunya Caixa va comercialitzar l'any passat 7.674 actius immobiliaris, mentre que La Caixa supera els 8.774 immobles.

Fonts de Catalunya Caixa van indicar ahir a aquest diari que el seu estoc actual de pisos se situa entre els 8.000 i els 10.000. Tot i que aquest any s'han superat en un 13 per cent les previsions inicials de vendes, s'ha aconseguit treure al mercat el mateix nombre de pisos que el dels que han entrat. El grup confia que a partir d'aquests exercici l'estoc es comenci a reduir. Per aconseguir-ho, Catalunya Caixa “continuarà potenciant la comercialització d'habitatges amb actuacions com ara la pròrroga de l'actual campanya de descompte del preu de venda de les despeses derivades de la compra”. La promoció suposa un descompte del preu de venda del voltant del 10 per cent, ja que inclou despeses com ara els costos de l'escriptura o l'IVA del 4 per cent que s'aplica actualment a l'habitatge nou.

Avantatges comercials

La Caixa no vol donar dades sobre el seu estoc immobiliari actual però, com la resta d'entitats financeres, ofereix al client unes millores econòmiques si compra un dels pisos de la seva cartera. Fins al 31 de març, Servihabitat té en marxa la campanya Tu proposes el preu, que permet plantejar el preu desitjat al propietari. La clau és que quan les condicions dels nous préstecs són molt dures, tant aquests immobles com els altres comercialitzats per La Caixa gaudeixen d'avantatges a l'hora de contractar la hipoteca, com una línia de finançament de fins al 100% o la possibilitat de disposar de fins a cinc anys de carència”.

LA XIFRA

10.000
pisos
té actualment en estoc Catalunya Caixa, que espera anar reduint la xifra al llarg d'aquest any.

LA DATA

31.03.12
S'acaba la campanya
de La Caixa ‘Tu proposes el preu', que permet triar la quantitat que vol pagar el comprador.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.