Economia

De cap vers una reforma laboral “agressiva”

El ministre d'Economia, enxampat pels micròfons, diu que serà “profunda”

Rehn li respon: “Això seria genial”

Poques hores abans d'aprovar-se la reforma laboral, el ministre espanyol d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va avançar a l'eurocomissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, que “serà extremadament agressiva”. Enxampat per les càmeres de televisió mentre parlava amb els seus homòlegs europeus a la seva arribada, ahir, a la reunió de l'Eurogrup a Brussel·les, De Guindos va reconèixer que “es reduiran les indemnitzacions per acomiadament” i “es flexibilitzarà la negociació col·lectiva”. “Veuràs com és un canvi profund”, va assegurar a Rehn, que li va respondre: “Això seria
genial, molt bé.”

No és la primera vegada que els micròfons enregistren opinions de membres del govern, que bé poden servir perquè tothom estigui prou preparat per als esdeveniments. Els micròfons també van enxampar el president espanyol, Mariano Rajoy, donant per fet que la reforma laboral li “costarà una vaga”, segons va confessar al primer ministre finlandès, Jyrki Katanien, en la cimera europea del 30 de gener.

Rajoy també va buidar el pap contra Zapatero i el forat que ha deixat en els comptes públics, en les converses informals amb els seus homòlegs en la seva primera cimera europea. “Ens deixen una herència molt complicada”, es va queixar al primer ministre holandès, Mark Rutte, reconeixent-li que “sempre és dur, però ara ve el més dur”.

De Guindos va anunciar als periodistes, abans d'entrar a la reunió d'ahir, que la reforma laboral que el govern espanyol aprova avui serà “completa”. En la seva conversa amb l'eurocomissari finlandès, el ministre va afirmar sobre la reforma laboral: “Crec que va a l'arrel dels problemes del mercat espanyol, que és essencial per tornar Espanya al camí del creixement.”

El ministre també va descartar qualsevol contagi provinent del cas grec, i va destacar les reformes que el govern espanyol ha aplicat durant les últimes setmanes.

LA XIFRA

4,4
per cent
del PIB és el que el govern espanyol s'ha compromès a rebaixar sobre el dèficit.

L'atur complet, per crear negocis

Fátima Báñez, ministra d'Ocupació i Seguretat Social, va anunciar ahir que els joves podran cobrar la prestació per desocupació completa i d'un sol cop si creen un negoci propi i es donen d'alta com a treballadors autònoms. Ara per ara, la llei permet als homes de fins a 30 anys i a les dones de fins a 35 capitalitzar un 80% de l'atur per aquest concepte. La ministra va emmarcar aquesta mesura en la reforma laboral, perquè fomenta l'autoocupació, sobretot en el col·lectiu juvenil, en què l'atur és del 49%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.