Economia

La crida contra la reforma laboral reuneix més de 4.000 persones a Girona

Els sindicats CCOO i UGT qualifiquen el text de “regressiu” i amenacen amb una vaga general si no hi ha un procés de negociació per part de l'Estat

Més de 4.000 gironins van sortir ahir al carrer per mostrar el seu rebuig a la reforma laboral. La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema “Ni reformes laborals ni retallades”, va sortir de la plaça Independència cap a les dotze del migdia en direcció a Jaume I. Tot i que inicialment s'havia pactat passar pel carrer Sant Francesc, en l'últim moment el gros de la manifestació va decidir eludir aquest carrer, cosa que va obligar la capçalera de la manifestació a recular i enfilar per la plaça Hospital, on hi ha la delegació de la Generalitat. La manifestació es va acabar a la plaça del Vi, que es va omplir de gom a gom i va ser on els representants d'UGT i CCOO van llegir el manifest que s'ha elaborat conjuntament.

Durant tot el recorregut, les proclames, els crits i les pancartes contra la reforma laboral i a favor d'una vaga general van ser constants. De fet, els mateixos secretaris generals d'UGT i CCOO a Girona, Dolors Bassa i Bartomeu Compte, respectivament, veuen “molt possible” arribar a la vaga general, ja que segons la seva opinió, els ciutadans s'estan “alterant més” a mesura que es van coneixent els detalls de la reforma laboral.

“Ens trobem amb una reforma del tot imposada i regressiva i l'única manera que tenim ara de fer possible el canvi és sortir al carrer a protestar, va declarar Bassa. Els sindicats van criticar que els plats trencats de la crisi sempre recaiguin sobre els treballadors i treballadores i van assegurar que el decret llei els “degrada les condicions laborals”.

Contractes per a joves

“És una discriminació en tots sentits, sobretot amb els contractes que es preveuen per als joves”, va dir Bassa, que va comentar que amb aquesta mesura hi haurà famílies que es trobaran amb la paradoxa que acomiadaran els pares “i els fills tindran un contracte discriminatori que els rebaixarà els drets”.

En la mateixa línia es va expressar Compte. Va criticar que l'executiu estatal s'hagi tapat les orelles davant els acords que van assolir els sindicats i la patronal i hagi tirat pel dret amb la reforma. “Amb la reforma, als sindicats se'ns treuen els instruments de diàleg i es facilita que les empreses puguin acomiadar; el marge que tenim de defensar els nostres drets i condicions laborals és mínim”, va sentenciar.

Una vegada acabat l'acte, un grup d'“indignats” van llegir un manifest contra la reforma, “que incrementa els privilegis dels poderosos a costa dels nostres treballs”, i alhora acusaven els sindicats de pactar amb la patronal i de “negociar amb els governs de torn retallades de drets”.

LES FRASES

Ens sobta que CiU faci al·legoria del decret llei quan treu competències a la Generalitat
Dolors Bassa
Secretària general d'UGT
La reforma treu instruments de diàleg com ara les negociacions col·lectives
Bartomeu Compte
Secretari general de CCOO
Rebutgem la reforma laboral pel seu contingut i perquè s'han perdut les formes
Bartomeu Compte
Secretari general de CCOO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.