Economia

Empleats de banca

Professió de risc

Uns blancs perfectes i a l'abast

Els treballadors del sector financer protesten a davant del Banc d'Espanya a Barcelona contra les agressions de què són objecte

Demanen recuperar mesures de seguretat, com el detector de metalls, a l'entrada de les oficines

Els empleats d'entitats financeres són des de fa temps el blanc perfecte de desesperats, irats, antisistema i trastocats. Divendres passat, convocats per CCOO, cap a 150 delegats sindicals dels treballadors del sector financer català es van concentrar de manera silenciosa a davant de les oficines del Banc d'Espanya a Barcelona, per protestar contra les agressions de què són objecte per demanar més mesures de seguretat. “Nosaltres no som banquers, som bancaris, treballadors de la banca”, ens explicava Luis Jiménez, secretari general de Comfia-CCOO de Catalunya. “A més dels casos extrems d'assassinats o ferits, insults i amenaces són el pa de gairebé cada dia”, diu Jiménez.

“Ha augmentat el nombre d'atracaments i les mesures de seguretat han anat minvant”, afirma. Reclama tornar a instal·lar “almenys els detectors de metalls, perquè ja no hi ha ni doble porta d'entrada ni vidre blindat a la zona on l'empleat trafega amb diners”. Segons Jiménez, les entitats ja en tenen prou amb les gravacions de 24 hores, però “les càmeres no aturen les armes”, es queixa.

En el col·lectiu, han augmentat les baixes per estrès, angoixa i ansietat, tot i que les dades són confidencials, i “això anirà a més perquè més atur comporta més morositat i l'augment de la mora fa créixer els problemes entre clients i empleats. I si a això hi afegim que els objectius que exigeixen els bancs a les plantilles són els mateixos que fa quatre anys, l'estat nerviós és inaguantable”, assegura Jiménez. Els empleats, segons ell, “no tenen potestat sobre crèdits o hipoteques, ni tan sols la tenen els directors d'oficina”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.