Economia

via pública

Tossa de Mar reordenarà les mostres comercials

La nova ordenança de via pública prioritza els vianants i “la bona imatge” en les exposicions de productes al carrer

L'oposició denuncia que encara no han rebut el text que s'ha de votar demà

Les botigues de Tossa de Mar podran mantenir l'exposició dels productes al carrer, però amb l'obligació que no molestin els vianants. Les voreres hauran de ser prou amples i no es podran formar passadissos amb les mercaderies. L'objectiu és “donar una bona imatge amb una ocupació endreçada”, segons Àngels Pujals, regidora de Promoció Econòmica.

La nova ordenança de via pública, que s'ha d'aprovar demà, no permet que l'ocupació sobresurti més de 30 centímetres i mai en aparadors ni accessos, però tampoc a les façanes del davant. Es prohibeix també la venda directa al carrer. “Es tracta de consolidar una normativa consensuada que faci compatible l'ús públic i l'ús privat de les voreres municipals”, va explicar Ricard Neras, regidor de Governació. L'ordenança també regula les terrasses de bars i restaurants. Els incompliments es multen.

A mata-degolla

La nova ordenança de via pública duu implícita una altra batalla política. El govern (TU-PSC) va fer públic el text en un comunicat en què ja en el primer paràgraf ataca CiU, l'oposició i, fins a l'estiu passat, el govern. Els acusa de no haver tirat endavant l'ordenança per manca de “diàleg” i de “consens amb els empresaris”. L'exalcaldessa, Imma Colom, actual portaveu del grup de CiU, ho va negar i va acusar el govern de no haver-los presentat encara la proposta d'ordenança que demà s'ha d'aprovar: “Diuen que no ens la poden donar, perquè encara l'estan estudiant amb els veïns i que dijous ja la tindrem, però ja no ens servirà de res”. I va afegir-hi: “Volen afavorir algú; si no serien clars i ja tindríem la documentació.”

LA XIFRA

6.000
euros
és l'import màxim de els multes que recull la nova ordenança de via pública de Tossa de Mar.

CiU denuncia que el govern “enganya”

CiU, que ha forçat un ple extraordinari per abordar l'augment de l'IBI i que se celebrarà demà a la nit, després de l'ordinari, va criticar ahir l'anunci del govern local de reduir en un 5% l'impost a qui el tingui domiciliat: “És enganyar la gent, perquè és una falsa bonificació; l'IBI continua sent del 69%”, va assegurar Imma Colom. “Ells sí que ens arruïnaran”, va afegir sobre l'acusació per part del govern local que CiU volia arruïnar l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.