Economia

hisenda

CiU, entre el “sí” i l'abstenció en el pressupost de Blanes

La federació nacionalista posarà diverses condicions com el local social de Mas Florit, la rotonda de Ca l'Aguidó i el camp de futbol també volen sis dies de focs

El PP i EUiA-ICV, oberts a negociar

Els partits de l'oposició van començar ahir a rebre la proposta del govern (PSC en minoria) pel pressupost municipal de Blanes per aquest any. CiU, EUiA-ICV i el PP estan oberts a parlar. Tots amb una predisposició diferent. CiU és qui, a priori, està més predisposada a ajudar el govern local a tirar els comptes endavant i, abans d'haver pogut estudiar la proposta, es mou entre el “sí” i l'abstenció. Suficient perquè s'aprovin. “Si la proposta és coherent, volem ajudar a la governabilitat del municipi”, va explicar ahir Joaquim Torrecillas, regidor de CiU. La negociació es preveu llarga, perquè Torrecillas ja va anunciar ahir que hi havia algunes mesures anunciades per l'alcalde “força desencertades”. No estan d'acord que es limitin les escoles bressol a qui tingui els dos pares treballant, perquè “priva del dret a formar-se”. També volen analitzar amb deteniment com es pensa retallar un milió d'euros en personal i “volem veure amb tranquil·litat” la supressió de les línies d'autobusos. I lluitaran per mantenir els sis dies de focs. Convergència és conscient de les limitacions pressupostàries, però exigirà tres inversions: el local social Mas Florit, la rotonda de Ca l'Aguidó i el camp de futbol de la ciutat esportiva. No exigirà, però, que s'executin aquest 2012, sinó que hi hagi un full de ruta perquè es facin en aquest mandat. Torrecillas va defensar la gestió feta durant l'anterior mandat, amb CiU, després que abans-d'ahir, l' alcalde, Josep Marigó, els acusés de “no agafar el toro per les banyes” en prorrogar el pressupost.

LA XIFRA

2
vots són els que li falten al PSC. Els aconseguiria amb l'abstenció de CiU o EUiA-ICV, o amb qualsevol “sí”.

LA FRASE

Si la proposta és coherent, volem contribuir en la governabilitat del municipi
Joaquim Torrecillas
Regidor de ciU a blanes

EUiA-ICV i el PP, disposats a parlar

El PSC també podria recórrer al vot favorable del PP –l'abstenció no seria suficient, perquè CiU i EUiA-ICV sumen els mateixos 9 regidors que el PSC–. “És una proposta restrictiva i hi estem d'acord”, va assegurar Salavdor Tordera. Ara bé, des del PP demanen més inversions, que es podrien aconseguir a tarvés “d'ingressos extraordinaris”, com ara la venda dels terrenys del Racó Blau o bé fent una explotació “més adient” de la ciutat esportiva. EUiA-ICV va ser molt crítica amb el govern local. No tant pel fons sinó per les formes. Denuncien que s'informés abans als mitjans de comunicació que no pas a l'oposició o als caps de departament, als quals se'ls va informar ahir al migdia. Pel que fa al fons, “el PSC està en contra de les retallades, però n'aplicarà, i de socials”, va assegurar Joan Salmeron. Els ecosocialistes determinaran el sentit del vot en una assemblea, però Salmeron ja va alertar: “Mai hem aprovat un pressupost quan hem estat a l'oposició.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.