Economia

maresme

El turisme ocupa més del 40% de treballadors de la zona de l'Alt Maresme

El 2010 hi van treballar 16.500 persones i va deixar 1.348 milions de benefici

La suma de sol i platja amb l'oferta complementària, bàsica per al futur

El Maresme no sortirà de la crisi si no és amb l'ajuda del turisme. Un estudi sobre l'impacte econòmic de l'activitat turística a la comarca presentat ahir al Tecnocampus de Mataró avala la importància del sector, l'únic que ha continuat creixent i generant riquesa. El document, elaborat per la Diputació i amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, constata la històrica separació entre el nord de la comarca –seu indiscutible del turista estranger– i el sud –visitant de dia i segona residència– i denota cert protagonisme d'una capital, Mataró, que treballa per fer-se un lloc dins l'oferta complementària.

Pel que fa a les xifres, les dades del 2010 recullen que el turisme va donar feina a 16.500 persones (en el cas de Calella, Santa Susanna, Pineda i Malgrat, a més del 40% dels treballadors) i va deixar 1.348 milions de benefici. Els responsables de l'estudi avaluen com una “oportunitat” la proximitat a Barcelona i asseguren que la posada en marxa de la nova marca Costa de Barcelona serà molt beneficiosa per al Maresme.

En tot cas, l'especialització i la singularitat de la zona, “amb un cúmul d'ofertes basades en la gastronomia, la cultura o l'esport” ha d'ajudar a generar més activitat econòmica al voltant del turisme. Fins al punt que l'escenari futur que es planteja preveu uns bons resultats – fins al 22,5% del PIB comarcal– si es conjuga l'aposta per la qualitat en les infraestructures, l'allargament de la temporada i la creació de nous sectors productius vinculats al turisme. Finalment, en l'acte es va fer entrega de nou distintius més de qualitat turística SICTED a serveis i establiments del sector.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.