Economia

hisenda

El govern de Blanes serà inflexible amb la reducció de salaris als funcionaris

No cedirà a les amenaces de protesta dels sindicats que s'oposen a la retallada d'un 2% dels sous

La prioritat és mantenir tots els llocs de treball

El govern de Blanes no preveu en cap cas la possibilitat de mantenir el sou intacte als 370 funcionaris i treballadors municipals de l'Ajuntament. Es manté ferm, per tant, en la retallada d'un 2%. Negociaran. Però Lourdes Fàbrega, primera tinenta d'alcalde de Promoció de la Ciutat i Recursos Humans, els recorda que no estan obligats a arribar a pactar i que serà el ple qui ho acabi aprovant.

Fàbrega va explicar que la reducció de sous és l'única alternativa que han trobat, després d'haver aplicat ja altres mesures com reajustar horaris o no cobrir vacants. En aquest sentit, va negar que sigui possible estalviar un milió d'euros sense tocar sous com diuen els sindicats. “Per no acomiadar ningú estem obligats a prendre mesures”, va dir Fàbrega. El manteniment dels llocs de treball és una prioritat, però no està garantit. Dependrà de “com evolucioni la conjuntura econòmica”, va puntualitzar Fàbrega.

La representant del govern local també va confirmar que retallaran diverses ajudes, com ara les subvencions a la compra d'ulleres i plantilles, entre d'altres. “Tots aquests beneficis estan molt bé, però en una època en què es demana als ciutadans que s'estrenyin el cinturó, hem de racionalitzar”, va explicar.

Cobrar més que Rajoy

La retallada serà més gran per a les tres persones que cobren més de 100.000 euros anuals: el secretari, l'interventor i l'advocat en cap d'Urbanisme, segons el govern local. És un sou més alt que el de Mariano Rajoy, president del govern central, que cobra 78.185 euros.

Comencen les negociacions

El govern de Blanes (PSC) comença avui les negociacions polítiques pel pressupost municipal per a aquest any. El primer grup amb què es reunirà serà el d'ICV-EUiA. Serà aquest migdia quan debatran la proposta presentada dilluns passat per l'alcalde, el socialista Josep Marigó, i que preveu un pressupost d'uns 43 milions d'euros. Convergència i Unió, que també s'havia de reunir avui amb el govern local, posposa la trobada fins a final de setmana. “Hem de parlar més entre nosaltres i presentar-los les nostres demandes”, va explicar ahir Josep Trias, líder del grup de CiU. L'objectiu dels nacionalistes és “ajudar que el poble se'n pugui sortir”, va dir Trias, que va afegir: “estem oberts a tot”.

El PSC necessita almenys l'abstenció d'un partit. També val la del PP, perquè a diferència del que s'havia dit, en cas d'empat es faria una segona votació en què l'alcalde tindria vot de qualitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.