Economia

Preveuen cinc desnonaments en un mes a la demarcació

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca reclama als serveis socials dels ajuntaments que s'activin i facin els informes que permeten ajornar els desallotjaments previstos

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) té previst que en un mes cinc famílies de les comarques gironines perdin les seves cases per no poder fer front a la hipoteca. El primer dels casos està previst per avui mateix: un ciutadà de Salt, Addeurahamane Diallo. La PAH va reclamar ahir que els Serveis Socials de l'Ajuntament de Salt fessin l'informe pertinent que pot posposar el desnonament, tràmit al qual el consistori va accedir, presentant la instància corresponent al jutjat i malgrat que inicialment havia rebutjat fer-ho en considerar que Diallo no reunia els criteris suficients. Fins aquest matí no se sabrà si el jutjat ha acceptat posposar el desallotjament que, en cas que es produeixi, l'Ajuntament va explicar que ha ofert a Diallo derivar-lo uns dies a La Sopa en espera que en cas que se li atorgui l'ajuda que ha demanat es pugui tramitar un lloguer de renda baixa.

Els altres quatre casos de desallotjament previstos, així com uns altres que afecten persones amb malalties greus, van ser denunciats a través d'una acció de la PAH al centre de Girona i a Caja Madrid –dins el grup Bankia–, ubicada al carrer de la Sèquia, on es van reunir amb el director per demanar que s'aturin els desnonaments. Una quarantena de membres de la PAH es van concentrar a dins i a fora de l'oficina amb pancartes demanant la fi dels desnonaments. Segons va explicar Marta Afuera, portaveu de la PAH-Girona, arran de l'entrevista amb el director de l'oficina s'havia acordat fer arribar les seves queixes al responsable del Centre de Recuperacions de Catalunya de Bankia perquè posposi indefinidament els desallotjaments i que tramiti la dació en pagament i una moratòria dels desallotjaments. Segons Marta Afuera, divendres esperen rebre una resposta dels casos informats per decidir si cal dur a terme més mobilitzacions, però ahir al vespre, Afuera va anunciar que un dels casos en què l'afectada està malalta, l'entitat havia acceptat la dació en pagaments. Pel que fa als desnonaments previstos, n'hi ha dos per a la setmana que ve: el 22 està programat el desallotjament de Sibo Sinera i Bailo Drammeh, una parella de Cassà de la Selva que tenen quatre fills: d'un any, de sis, de vuit i de dotze. L'endemà, el de Mogamed Bartal i Salima Taibi de Salt, que tenen dos bebès (de quatre mesos i de dos anys) i que ja van veure com el seu cas s'ajornava a finals de gener després de l'informe de serveis socials. Per al 4 d'abril hi ha programat el desnonament de Romulo Bedoya, de Girona, que està separat i que té quatre fills que el visiten regularment de deu anys, onze, tretze i quinze i que va explicar que abans pagava però que ara, després de tenir un accident, no ho pot fer. També hi ha el cas de Lluís Barrilado, de Girona, que té un nen de sis anys i el desnonament és previst per al 20 d'abril.

En aquestes situacions s'hi troben desenes i desenes de famílies gironines
Marta Afuera
portaveu de la pah-girona
Els serveis socials han d'afrontar la problemàtica de manera valenta i decidida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.