Economia

SI reclama que no es destini cap euro dels catalans “a rescatar les autopistes espanyoles”

La formació independentista denuncia que el govern espanyol vol rescatar les autopistes madrilenyes “deficitàries” allargant les concessions de les vies catalanes

Uriel Bertran recorda que CiU ja va facilitar el rescat públic de les concessionàries de Madrid

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha denunciat aquest dimecres la intenció del govern espanyol de “rescatar” les autopistes de Madrid amb els peatges que paguen els catalans.

El diputat de SI Uriel Bertran ha advertit aquest matí que el pla de viabilitat que està ultimant el govern espanyol del PP “pretén rescatar les autopistes madrilenyes deficitàries amb els diners que paguem els catalans en peatges allargant les concessions” de les autopistes de Catalunya.

Bertran ha alertat que a Catalunya ja es recapta el mateix que a França en autopistes, “quan nosaltres només tenim 700 quilòmetres i els francesos 7.000”. “Són diners que espanya ens roba per tapar la seva incompetència i mala gestió”, ha lamentat.

Per aquest motiu, ha exigit que no es destini “cap euro dels catalans” a rescatar “les autopistes espanyoles”.

Bertran ha destacat que “entre les empreses afectades figuren les de Florentino Pérez, que sempre ha tingut una gran relació amb CiU, i Ferrovial, assenyalada per la Fiscalia com a possible pagadora de comissions a CDC a canvi d'adjudicacions d'obra pública mitjançant el Palau de la Música”.

El portaveu independentista ha advertit que CiU ja va facilitar fa dos anys el rescat de les concessionàries de les autopistes madrilenyes quan va votar a favor d'una esmena als pressupostos del 2011 perquè l'Estat es fes càrrec d'uns crèdits participats a ACS, Ferrovial, Abertis, FCC, Acciona, OHL i Itinere. En aquest sentit, ha recordat que Pere Macias va afirmar que “era una aposta estratègica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.